MENÜ

Gaziantep'ten bir yıldız yükseliyor

Orkan Çınar... Sadece 50 bin Euro’ya alındı, ilk yılında tam 31 karşılaşmada oynadı. 20 yaşındaki gurbetçi yıldız, önceki günkü Trabzon maçında jeneriklik bir gol atarken, hocası İsmail Kartal onun için “Lige damga vuracak” yorumunu yaptı.

Gaziantep'ten bir yıldız yükseliyor

Geçtiğimiz sezon başında Greuther Fürth kulübünden sadece 50 bin Euro (165 bin TL) bonservis bedeliyle transfer edilen Orkan Çınar, Gaziantepspor’da parlamaya devam ediyor.

Her iki kanatta görev yapan 1996 doğumlu gurbetçi futbolcu, ilk sezonunda ligde tam 31 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 3 gol, 5 asistlik bir performans sergileyen Orkan, yeni sezona fırtına gibi başladı. İlk hafta 85. dakikada oyuna giren Orkan, önceki günkü Trabzonspor maçında ise 87’de sahaya ayak bastı.

Başarılı futbolcu 1 dakika sonra ise jeneriklik bir gole imzasını attı. Trabzonsporlu oyuncuları bir bir geçen Orkan devamında müthiş bir vuruşla topu köşeye gönderdi ve Gaziantepspor’a galibiyeti getirdi. Transfer döneminde Fenerbahçe ve Trabzonspor ile adı anılan ancak Gaziantep’in 4-5 milyon Euro’luk bonservis bedeli istediği Orkan’a hocası İsmail Kartal da övgüler yağdırdı.

‘Farklı bir yetenek’

Başarılı hoca, “Yeni kurulan, genç bir takımız. Transferlere ihtiyacımız var. Ancak her şeye rağmen kazanmak önemliydi. Bu şehrin, 3 puana ihtiyacı vardı. Orkan’ın tamamen kendi çabasıyla attığı bir gol. Orkan kaliteli, potansiyelli ve çalışan bir oyuncu. Kumaşı çok iyi, farklı bir yetenek. Bu şekilde devam ederse lige damga vurur. Biz de onun daha fazla gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Ona inanıyorum ve daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum” diye konuştu. Yusuf Dursun


,

Haberin Devamı
YORUM YAZ