MENÜ

Fatih Çintimar: Iaaf bizi muhatap almadı

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye’nin doping skandalları nedeniyle kara listeye alındığını belirterek, “IAAF, Türkiye Atletizm Federasyonu’nu 6 ay muhatap bile almadı. İmajımız yerlerdeydi, şimdi bunu düzeltiyoruz” dedi.

Fatih Çintimar: Iaaf bizi muhatap almadı

Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut, Nevin Yanıt gibi elit atletlerimiz başta olmak üzere bir çok Türk atletinin aldığı doping cezalarının Türkiye’ye vermiş olduğu zararı en iyi ifade eden bizzat Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar oldu. Sporcularımızda doping çıkmasının ülkemize telafisi zor zararlar verdiğini ifade eden Çintimar, “O kadar ki, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Türkiye Atletizm Federasyonu’nu 6 ay muhatap bile almadı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni muhatap alıyorlardı. İmajımız yerlerdeydi. Bunu düzeltmek için çok uğraştık, çok çabaladık. İlişkilerimiz şimdi rayına oturdu. Bunda daha önce dopingli çıkan sporcularımıza ülkemizde gerekli cezaların verilmemesi de önemli rol oynadı. Tabi, burada diğer sporcularımız üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri söylemiyorum bile. Doping Türk atletizmini resmen bitirmişti” diye konuştu.

Avrupa sömürgelerini yarıştırıyor!

Devşirme atletlere gösterilen tepkilere de değinen Çintimar, “Devşirme atlet sadece bize özgü değil ki! Başta Büyük Britanya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinin milli takımları, sömürgelerinin sporcularından oluşuyor. Hatta onlara devşirme bile denmiyor. Bizim sömürgemiz yok, belki eleştiriler ondan kaynaklanıyordur! Bizdeki devşirme atlet oranının, onların yanında lafı bile olmaz! Kaldı ki, bu atletleri getiren kulüplerdir, federasyon değil. Federasyonun cebinden bununla ilgili para çıkmadı. Ben Türk atletizminin artık bu tür tartışmalarla anılmasını istemiyorum. Önce doping, şimdi de devşirme tartışması Türk atletizminin önüne geçiyor. Oysa, çok başarılı bir dönemden geçiyoruz. Olimpiyatta aldığımız sonuçlar ortada, öncesinde de Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmuştuk. Çok genç bir takımımız var. Bundan sonraki süreçte çok daha iyi dereceler ve bir çok madalya alacağımıza inanıyorum” dedi.

Hamit Turhan


Haberin Devamı
YORUM YAZ