MENÜ

Dick Advocaat: Yaratıcı orta saha lazım. Alamazsak...

Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, 3-3'lük Kayserispor mücadelesini değerlendirdi. Takımın mücadelesini beğendiğini belirten Advocaat, savunma için ise "Bazı oyuncularımızın uyuduğu ortada" dedi. Hollandalı teknik adam ayrıca orta sahaya mutlaka yaratıcı bir orta saha gerektiğini aksi takdirde taktiği değiştirmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Dick Advocaat: Yaratıcı orta saha lazım. Alamazsak...

Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, 3-3'lük Kayserispor mücadelesini değerlendirdi.

"Mücadelemiz iyiydi"

Yüzde 80'e yakın topla oynama performansı yakaladıklarını belirten Advocaat, "10 kişiyle oynamamıza rağmen, ikinci yarı çok iyi mücadele ettik. Kalemizde çok basit goller yesek de ben oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Fizik anlamda daha yapacak çok işimiz var" dedi.

3 BÜYÜKLER'DE BİR İLK! Fenerbahçe 2'de 2 yaptı

"Yetenekli orta saha lazım"

Orta sahaya transfer konusunda da açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, "10 günde 4 maç yaptık. Oyuncularımı görme şansım oldu. Takımla ilgili iyi izlenimler oluştu ancak dengeli bir kadroomuz olduğunu düşünmüyorum. Orta sahada birbirine benzer 4-5 tane oyuncumuz var. Kesinlikle daha yaratıcı bir oyuncuya ihtiyacımız var. Onu alamazsak sistemi değiştirmek zorunda kalırız" şeklinde konuştu.

"Bazı oyuncular uyudu"

Duran toplardan yenen golleri de değerlendiren tecrübeli isim, "Savunmada adam adama oynuyoruz. Yediğimiz goller esnasında bazı oyuncularımız belli ki uyuyordu." dedi.

"Kırmızılar sarı olabilirdi"

İki haftada takımın gördüğü iki kırmızı kartı da değerlendiren Advocaat "Kadromuzdaki tüm oyunclar oynamak istiyor. Bu yüzden herkesin hırsı çok fazla ancak bana göre iki maçtaki iki kırmızı kart da sarı olabilirdi. Ben hırsı severim ama doğru hırs olmalı bu. Bence Kjaer iyi bir şekilde kaptı golü ama kırmızı kartla cezalandırıldı. Mehmet Topal'ın pozisyonu da sarı olabilirdi ancak futbolda bunlar oluyor" yorumunu yaptı.


Advocaat, Volkan'ı uyardı: Kalene geç



Haberin Devamı
YORUM YAZ