MENÜ

Çağla Büyükakçay, ABD Açık'ta 2. tura yükseldi

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık’ın ilk gününde ABD’li rakibi Irina Falconi’yi 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0 yenerek, 2. tura yükselmeyi başardı.

Çağla Büyükakçay, ABD Açık'ta 2. tura yükseldi

Bu yıl Roland Garros’da 2. tura yükselerek "bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan ve maç kazanan" ilk Türk kadın tenisçi unvanını alan Çağla Büyükakçay, ABD’nin New York kentinde düzenlenen birinci tur maçında rakibi dünya sıralamasının 75. basamağındaki Falconi’yi 2-2 berabere giden ilk sette 6-2 ile geçti.

İkinci sette 4-0’lık bir seri yakalayan dünya sıralamasının 66 numarası Çağla, seti 6-1 kazandı ve maçtan 2-0 galip ayrılarak, adını bir üst tura yazdırdı.

Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden ilk tenisçi olan 26 yaşındaki Çağla Büyükakçay, Fransa Açık ve Wimbledon’dan sonra kariyerinin 3’üncü grand slam deneyimini yaşadı ve ABD Açık’ta ikinci tura yükselen ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçti.

Öte yandan Çağla, nisan ayında, toprak zeminde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı kazanarak WTA turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olmuştu. Milli tenisçi, ikinci turda, Letonyalı Jelena Ostapenko’yu 2-0 mağlup eden Çek sporcu Petra Kvitova ile mücadele edecek. Muhabir : Serhat BağbarsYayınlayan : Yasin Tuncer20:23 29/08/16"

Haberin Devamı
YORUM YAZ