MENÜ

Başakşehir haftayı kayıpsız geçti

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Bursaspor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Konuk ekip Bursaspor'u 2-0 mağlup etti. İlk hafta sahadan 3 puanla ayrılan Başakşehir bu haftada sahadan galibiyetle ayrılarak puanını 6'ya çıkardı.

Başakşehir haftayı kayıpsız geçti

Bursaspor ile Medipol Başakşehir ligin ikinci haftasında karşılaştı. Başakşehir, Bursaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Müsabakaya Yeşil-Beyazlı ekip hızlı başladı. Dakikalar 11'i gösterdiğinde sağ kanattan yapılan ortaya Sercan Yıldırım vurdu. Etkisiz şut kaleci Volkan Babacan'da kaldı. 18. dakiakda Bursaspor yakaladığı atakta büyük bir karambol yakaladı ancak pozisyon golle sonuçlanmadı. Medipol Başakşehir 25. dakikada Visca ile gole yaklaştı. Visca'nın ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruş kaleyi bulmadı. Bu atak sonrası konuk ekip yine gole yaklaştı. Samuel Holmen'in ceza sahası dışından yaptığı sert şut çerçeveyi bulmadı. Maçın ilk yarısının bitimine 10 dakika kala topa daha çok sahip olan takım Medipol Başakşehir oldu. 40. dakikada Visca'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mossoro yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının 50. dakikasında Edin Visca'nın çektiği şut kaleyi bulmadı. 66. dakikada ev sahibi ekipte Sercan Yıldırım'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleyi bulmadı. Bu atak sonrası Bursaspor bir pozisyon daha yakaladı. Serdar Kurtuluş'un sert şutu kaleyi bulmadı. 77. dakikada Medipol Başakşehir tehlikeli geldi. Sağ kanattan yapılan ortayı Bursaspor savunması uzaklaştırdı. Dakikalar 82'yi gösterdiğinde Bursaspor defanstan çıkarken hata yaptı. Mossoro pasını Mustafa Pektemek'e pasını aktardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Mustafa Pektemek vuruşunda topu ağlara gönderdi ve takımını Bursaspor karşısında 2-0 öne geçirdi. 87 dakikada konuk ekip hızlı çıktı. Kontra atakta Visca uzun bir depar attı. Ceza sahasına girip yaptığı vuruş yandan auta çıktı. Medipol Başakşehir mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir sahadan 2-0 galip ayrıldı ve bu haftayı da kayıpsız geçti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ