MENÜ

ÖZET | Juventus-Real Madrid maç sonucu: 1-4

Geçen sezonun şampiyonu İspanyollar, finale kadar 3 gol yiyen ve hiç yenilmeyen Juventus’u 4-1’le devirdi. Bu kupada en çok şampiyonluk yaşayan kulüp olarak tarihe geçen Los Galacticos, Devler Ligi’ni üst üste ikinci kez kazanan ilk takım olma unvanını elde etti.

ÖZET | Juventus-Real Madrid maç sonucu: 1-4

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Juventus, kozlarını Galler’in Başkent’i Cardiff’teki Milenyum Stadı’nda paylaştı. Son şampiyon Real, İtalyan rakibini 4-1 yenerek, toplamda 12. kez (rekor) bu kupanın sahibi oldu. İspanyol devi, Devler Ligi’nde kupayı üst üste ikinci kez alan ilk takım, teknik direktör Zinedine Zidane da, hoca olarak bu başarıyı üst üste ikinci kez yaşayan ilk isim oldu. Maça her iki taraf da hızlı başladı. İlk gol Real’den geldi. 20. dakikada Ronaldo, Carvajal’e pası atıp, ceza sahasına hareketlendi. Onun pasında CR7, bekletmeden penaltı çizgisine yakın yerden vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

..Ve 500’ü, CR7 attı

Ronaldo bu golle, takımının Devler Ligi tarihindeki 500. golünü, kendisinin ise bu sezonki 11. sayısını filelere yolladı. Portekizli yıldız ayrıca, üç farklı finalde (2008, 2014, 2017) ilk futbolcu unvanını elde etti. Bu golden sadece 7 dakika sonra Juventus, harika bir golle beraberliği sağladı. Bonucci’nin uzun pasında Sandro, sol kanattan top yere inmeden ortasını ceza sahasına gönderdi. Higuain göğüsü ile topu yumuşatıp, Mandzukic’e bıraktı. Hırvat yıldız da rövaşata ile mükemmel bir gol attı: 1-1. Mandzukic, iki farklı takımda finalde gol atan (2013 B.Münih) ikinci oyuncu oldu. İlk yarı 1-1’lik beraberlikle sonuçlanırken, ikinci yarının başında Real hücumda daha fazla etkin gözüktü.

Cuadrado oyun dışı!

61. dakikada Casemiro, savunmadan dönen topta ceza sahası dışından bekletmeden vurdu, Khedira’ya çarpan top Buffon’u yanılttı ve ağlarla buluştu: 1-2. Hız kesmeyen Los Galacticos, 64’te Modric’in sağ taraftan ortasında Ronaldo’nun vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı: 1-3. Ronaldo (Kariyerindeki 600. golü) bu arenada 12. golüne ulaştı ve krallıkta bu sezon zirveyi 11 gollü Messi’nin elinden aldı. 84’te oyuna sonradan giren Cuadrado, topsuz alanda Ramos’un ayağına bastı ve ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 90’da soldan Marcelo ortaladı, Asensio kale önünde topu filelere yollayıp, maça noktayı koydu: 1-4.

Haberin Devamı
YORUM YAZ