MENÜ

UEFA'dan flaş karar! Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku!

FANATİK'in duyurduğu Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma durumunun tehlikeye girmesi haberi gerçekleşti. Devler Ligi'nde 2018-2019 sezonunda 4 büyük ligden ilk 4 takımın katılması UEFA'nın yaptığı açıklamayla resmileşti.

UEFA'dan flaş karar!  Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku!

Avrupa futbolunda tüm dengeleri sarsacak ve Türk takımlarını Şampiyonlar Ligi'nin dışında bırakacak bir senaryo gerçek oldu. Avrupa futbolunda söz sahibi olan 4 ülke; İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya UEFA'ya, Devler Ligi'nin formatının değiştirilmesi için yaptığı baskı sonucunu verdi.

4 ülkenin temsilcileri, UEFA ile yaptıkları son görüşmede, bundan böyle kendi ülkelerinden dörder takımın mutlaka Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almasını istemişti. UEFA ile yapılan görüşmede sponsorların katkısına dikkat çekilerek, formatın değiştirilmesi istenmişti. Yeni formatta 4 İngiliz, 4 İspanyol, 4 Alman ve 4 İtalyan takımın mutlaka gruplarda yer alması talep edildi. UEFA'nın bu talep üzerine yaptığı toplantı sonucunda, 2018-2019 sezonundan itibaren Devler Ligi arenasında 4 büyük ligden ilk 4 takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına gitmesine karar verildi.

Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku!


Türkiye sınırda!

UEFA'nın aldığı İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya'dan ilk 4 takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gitme kararının ardından Türk takımlarının Devler Ligi'ne gidip gidemeyeceği tartışması ortaya çıktı.

UEFAdan flaş karar  Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku


Bu durumda 4 ülkeden 16 takımın doğrudan katılacağı turnuvada geriye kalan 16 takımın belirlenmesi de yine ülke sıralamasına göre yapılacak. Türkiye, sıralamada 10. sırada yer aldığından dolayı, statü gereği Süper Lig'de şampiyon olan takım doğrudan gruplara kalmaya hak kazanabilecek.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü belli oldu

En büyük tehlike!

Türk takımlarının doğrudan gidememesini sağlayabilecek kritik bir durum da ortaya çıktı. Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, doğrudan katılacağı için bu 4 ülkeden kupayı kazananların kontenjanı artacak. Bu tehlike İspanyol, İngiliz, Alman ve İtalyan kulüplerinin Şampiyonlar Ligi şampiyonu ya da UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olması durumda devam edecek. Bu nedenle geriye kalan ülkelerden direkt katılacak olan takım sayısı 16'dan 14'e düşecek. Türkiye'nin sınırda olmasından ötürü de şampiyon olan takımın direkt gitme ihtimali düşecek.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Başarı şart!

Ülke bazında UEFA sıralamasında 10. sırada almamız bize büyük bir avantaj sağlıyor. Önümüzdeki sezonlarda alacağımız başarılarda sıralamada 10. sıranın altına düşmezsek, Türkiye'den şampiyon olan takım doğrudan gruplara gitme hakkını korumuş olacak. Sıralamada ülke bazında arkamızdan gelen ülkeler ise İsviçre ve Çek Cumhuriyeti...

Büyük gelir!

UEFA'nın verdiği bu kararla birlikte sponsorların yatırımlarının da artması sağlanacak. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi'nin geliri yükselecek. Eğer UEFA sıralamasında 10. sırayı korursak, ülkemizden gidecek takımlarında gelirin artması nedeniyle alacağı katılım ücretlerinde de büyük bir artış olacak. Bu da takımlarımıza büyük bir avantaj sağlayacak.

İşte UEFA'nın açıklamasıyla değişen kurallar:

-UEFA Avrupa Ligi kupasını alan takım, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanacak.

- Yüksek ülke puanı olan liglerdeki ilk dört takım, doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılabilecek.

- Takımların Şampiyonlar Ligi’ne katılıp katılamayacağı yıl sonunda belli olacak.

- Kulüp katsayıları için yeni bir sistem geliştirildi.

- Kulüplerin önceden turnuvada ve liglerinde gösterdikleri başarı önem taşıyacak.

-Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nden sağlanan gelirler arttırılacak.

Kulüplerin başarı sıralaması...

UEFAdan flaş karar  Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku



UEFAdan flaş karar  Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku



FANATİK duyurmuştu!

Türkiye'nin en iyi spor sitesi fanatik.com.tr
, UEFA'nın aldığı bu kararı 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü servis etmiş, bu haber spor kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Gazetemiz haber müdürü Mehmet Demircan imzalı haberimiz UEFA'nın bugün yaptığı açıklamayla doğrulandı. FANATİK, her zaman hızlı ve doğru bilgilerle haberlerini siz okurlarına sunmaya devam edecek...

UEFAdan flaş karar  Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku

Haberin Devamı
YORUM YAZ