MENÜ

Dünya Güreş Birliğinin İstanbul ofisi eylülde açılacak

Dünya Güreş Birliğinin (UWW), sporcuların ulaşım ve vize işlemlerinde rahat edebilmeleri için planladığı İstanbul ofisi, eylülde faaliyete başlayacak.

Dünya Güreş Birliğinin İstanbul ofisi eylülde açılacak

UWW Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yakşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl eylül ayında ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen yönetim kurulunda alınan ofis açılması kararının, hayata geçirileceğini söyledi.

Ofisin tutulduğunu ve iç düzenlemesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü belirten Yakşi, "UWW’nun İstanbul ofisi kararı daha önce alınmıştı. Artık son aşamaya geldik. 4 Eylül’de Fransa’da gerçekleştirilecek UWW Olağan Kongresi’nden sonra ay içinde ofisimiz faaliyete başlayacak. Ofis, olimpik bir ofis olmanın yanı sıra olimpik olmayan geleneksel güreşler yağlı, aba, sumo gibi branşların ise merkezi konumunda bulunacak." diye konuştu.

İstanbul ofisinin Türk güreşine katkı sunacağını anlatan Yakşi, "Türkiye’nin güreşteki prestiji artacak. Uluslararası platformdaki spor adamlarıyla yakın temas kurmanın Türk güreşi açısından olumlu yansımaları olacaktır." ifadelerini kullandı.

UWW Yönetim Kurulu Üyesi Yakşi, ofisin sorumluluğunun kendisinde olacağını kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ