MENÜ

Bisikletle 9.177 Kilometrelik Yolculuk

Dünyanın en uzun ultra etaplı bisiklet yol yarışı olan RedBull Trans-Siberian Extreme Vladivostok’ta sona erdi.

Bisikletle 9.177 Kilometrelik Yolculuk

Dünyanın en uzun ultra etaplı bisiklet yol yarışı olan RedBull Trans-Siberian Extreme Vladivostok’ta sona erdi.

Trans Sibirya Demiryolu’nu izleyen yarış, Rusya’nın başkenti Moskova’dan yola çıkarak Pasifik sahilinde son buldu. Bu zorlu yarışta ise solo bisikletçilerinden hiçbiri yarış mesafesinin tamamını kat etmeyi başaramadı.

RedBull Trans-Siberian Extreme’in ikinci senesinde 314 kilometreden 1.372 kilometreye kadar uzanan 14 etap bulunuyordu ama bisikletçiler bu zorlu ultra etaplı bisiklet yol yarışında sadece 12’nci etaba kadar yarışabildi. Yarış Nizhny Novgorod, Kazan, Perm, Ekaterinburg, Tyumen, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita, Svobodny, Khabarovsk ve Vladivostok rotasını izledi.

Solo ve çift olmak üzere iki kategoride yarışan bisikletçiler üç haftadan fazla selede oturdular. Moskova’daki startta altı solo bisikletçi Alexei Shchebelin (Rusya), Andreas Fuchs ve Eduard
Fuchs (Avusturya), Pascal Pich (Fransa), Marcelo Florentino Soares (Brezilya) ve Pwinn Rujikietkhomjron (Tayland) yola çıktı ama beşinci etap itibariyle yarışçıların üçü çeşitli nedenlerle yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Kalan üç bisikletçi,Shchebelin, Eduard Fuchs ve Florentino Soares de 12. etapta olumsuz hava koşulları nedeniyle yarışı bıraktılar. İki bisikletçinin bütün yarışı tamamlamayı başardığı geçen senenin aksine, bu sefer bir galip belirlenemedi. Ama yerel kahraman Shchebelin zaman çizelgelerinde ilk sırada yer aldı. 35 yaşındaki Shchebelin, “Bütün gücümü harcadım. Bugün Vladivostok tabelasını gördüğümde sonunda vardığımızı anladım ama hâlâ inanamıyorum” dedi.

İkililer kategorisinde ise her iki takım da bütün yarışı tamamladı. Almanya’dan Martin Temmen ve MatthiasFischer, Rus rakipleri MikhailManyakhin ve Roman Markaryan’ı geride bıraktı.
Fischer yarış sonunda “Bittiğini kavrayabilmiş değilim, hâlâ burada değilim. Üç hafta sürdüğünü biliyorum, ama artık saati ya da tarihi bilmiyorum. Sadece yorgunum, ama mutluyum” dedi. Geçen yıl düzenlenen ilk yarışa Rusya, Almanya, Belçika, İtalya ve İngiltere’den 10 uluslararası bisikletçi (dört solo, üç de ikili bisikletçi) katılmıştı. Belçika’dan KristofAllegaert solo klasmanda zafer kazanırken Rusya’dan MikhailIgnatyev ve IvanKovalev de ikili kategorisinde birinciliği elde etmişti.

14 Etabın Ardından Solo Kategorisindeki Son Sıralama
1. Alexey Shchebelin
Rusya, 336 sa. 18 dk. 5 sn.

2. Eduard Fuchs
Avusturya , 347 sa. 25 dk. 33 sn.

3. Marcelo Florentino Soares
Brezilya, 388 sa. 07 dk. 26 sn.

4. Andreas Fuchs
Avusturya, Bitiremedi

5. Pwinn Rujikietkhomjron
Tayland, Diskalifiye

6. Pascal Pich
Fransa, Diskalifiye

14 Etaptan Sonra İkili Kategorisindeki Son Sıralama
1. Martin Temmen/Matthias Fischer
Almanya, 294 sa. 57 dk. 01 sn

2. Mikhail Manyakhin/Roman Markaryan
Rusya, 303 sa. 36 dk. 40 sn.

Haberin Devamı
YORUM YAZ