MENÜ

Başkana FETÖ engeli

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın Rio’ya giderken FETÖ suçlaması nedeniyle havaalanında iki gün alıkonulduğu ortaya çıktı. Olayın olimpiyatta skandala yol açmaması için çözüldüğü öğrenildi. Başkan Aydın ise, FETÖ ile ilgili olarak kendisine atılan iftira nedeniyle bu olayın yaşandığını söyledi.

Başkana FETÖ engeli

Futbolda başta Hakan Şükür olmak üzere bir çok ünlü futbolcu ve futbol adamı etrafında dönen FETÖ dalgası güreşe de sıçradı. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na giderken Atatürk Havalimanı’nda alıkonulduğu ortaya çıktı. Vize işlemlerini yapmak için polis noktasına giden Aydın’ın pasaportuna, bir FETÖ soruşturmasında adı geçtiği gerekçesiyle görevlilerce el konulduğunun bildirildiği, bunun üzerine de Başkan Aydın’ın kafile ile birlikte Rio’ya gidemediği öğrenildi. Musa Aydın’ın, bir yanlış anlama olduğu ve kesinlikle FETÖ ile ilgisinin olmadığını söylediği, ancak buna rağmen yurt dışına çıkışına izin verilmediği belirtildi. Kafilede şok etkisi yaratan olayın Rio’da bir skandala yol açacağı endişesiyle bir çok yetkilinin devreye girdiği ve iki gün süren araştırma ve temaslar sonucu Başkan Aydın’ın Rio’ya gidebildiği kaydedildi. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın söz konusu olayın kendisine atılan bir iftira nedeniyle yaşandığını söyledi.

‘Seçimde önümü kesmek için’

Bursa İl Müdürlüğü’nde çalışan ve disiplin cezası alan bir memurun müdür Süleyman Şahin’i FETÖ’cü diye ihbar ettiğini, bunun üzerine savcılığın soruşturma açtığını kaydeden Aydın, “Benim de Süleyman Şahin ile birlikte sosyal medyada bir fotoğrafım olduğu için ifademe başvuruldu. Kesinlikle böyle hain bir örgütle işim olmadığı yönünde ifade verdim. Pasaportuma da bu nedenle el konulmuş. Havalimanında çıkışım engellendikten sonra tekrar Bursa’ya giderek olayın çözülmesini sağladım. Bu bir iftiradır ve herkesin başına gelebilir. Ben her zaman devletimin, milletimin yanında olan bir insanım. Önümüzdeki dönemde seçimler var. Federasyondaki başarımdan dolayı önümü kesmek için de bu tür yollara başvurulduğunu düşünüyorum” dedi.

Hamit Turhan

Haberin Devamı
YORUM YAZ