MENÜ

Osmanlıspor tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi Play Off rövanş maçında Osmanlıspor, sahasında Midtjylland ile karşı karşıya geldi. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan temsilcimiz, sahasında da Danimarka temsilcisini 2-0 mağlup ederek tarihinde UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

Osmanlıspor tarih yazdı

Osmanlıspor ile Midtjylland UEFA Avrupa Ligi Play Off rövanş maçında karşılaştı. İlk maçı 1-0 kazanan temsilcimiz, ikinci maçta da sahadan 1-0 üsütn ayrılarak Avrupa Ligi'nde yoluna devam etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip Osmanlıspor oldu. Henüz 3. dakikada Delarge ile golü bulabilirdi. Ancak Kongolu futbolcunun şutu çerçeveyi bulmadı. 11. dakikada Osmanlıspor'da Lawal'ın sert şutu kaleyi bulmadı. Bu dakikalarda temsilcimiz ataklarını sıklaştırdı. 13. dakikada Delarge ve 17. dakikada Badou Ndiaye buldukları pozisyonları değerlendiremedi. Osmanlıspor'un geliştirdiği ataklar 21. dakikada sonuç verdi. Delarge'nin şutu kaleciden döndü topu takip eden Tiago Pinto gelişine bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golle Osmanlıspor, Midtjylland karşısında 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı Osmanlıspor'un 1-0 üstünlğü ile sona erdi.

İkinci yarıya temsilcimiz Osmanlıspor adeta golle başladı. İlk golün sahibi Tiago Pinto 50. dakikada frikikten harika attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi. Golün şokunu atlatamayan Midtjylland takımı kalesinde bir tehlike daha yaşadı. Gole yaklaşn isim Pierre Webo oldu ancak top ağlarla buluşmadı. 69. dakikada Midtjylland defansı yerinde müdahaleyle Aminu Umar şutunu engellemeyi başardı. 71. dakikada Midtjylland takımında Mikkel Duelund'un sert şutu kaleyi bulmadı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Osmanlıspor sahadan 2-0 galip ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazandı.

Temsilcimiz tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında...




Haberin Devamı
YORUM YAZ