MENÜ

Şenol Güneş'in zor kararı!

UEFA'ya bildireceği 23 kişilik kadroya 4 Türkiye'de yetişmiş 4 de altyapıdan çıkan oyuncu yazmak zorunda olan Beşiktaş'ta Şenol hoca düşünceli.

Şenol Güneş'in zor kararı!

Tolga, Gökhan ve Utku dışında ülkemizde yetişmiş oyuncu yok. Altyapıdan çıkan Necip bu kontenjana kaydırılıp U21 takımından 4 genç listeye yazılacak. Listeye 15 isim daha yazılacak ancak A takımda Talisca’nın da gelişiyle bu kontenjana aday 18 yıldız oldu. Yani şu an için 3 as dışarda kalacak.

Forvet ve stoper takviyesi de yapılırsa bu sayı 5’e yükselecek

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kuralar yarın çekilecek ve Beşiktaş’ın rakipleri de belli olacak. Ancak siyah-beyazlılar hangi oyuncularla Devler Ligi’nde mücadele edecek, işte bu sorunun yanıtını teknik direktör Şenol Güneş bugünlerde düşünüyor...

Fikret Orman'dan Boyko'ya rest!

Siyah-Beyazlılar, UEFA Finansal Kontrol Komitesi ile yapılan anlaşma gereği bu sezon UEFA’ya 25 değil, 23 kişilik kadro bildirecek. Ancak bu kadroda 4’ü Türkiye’de yetişmiş, 4’ü de altyapıdan çıkmış toplam 8 futbolcu yer almak zorunda.

Kartal'ın mevcut kadrosunda Türkiye’de yetişmiş 3 oyuncu var. Bunlar, kalecilerden Tolga Zengin ve Utku Yuvakuran ile Gökhan Gönül. A Takım kadrosunda altyapıdan çıkan tek kişi de Necip Uysal. Beşiktaş, Necip’i Türkiye’de yetişen oyuncular kontenjanına kaydırıp U21 takımından 4 genç oyuncunun adını UEFA’ya verilecek listeye yazacak.

Fikret Orman İngiltere'ye gitti!

VELİ VE BOYKO OLAĞAN ŞÜPHELİLER

Geri kalan 15 kişilik kontenjana ise 18 futbolcu (Fabricio, Boyko, Adriano, Marcelo, Tosic, Beck, Rhodolfo, Veli, Oğuzhan, Olcay, Atiba, Kerim, Aras, Tolgay, Quaresma, Cenk, Ömer, Talisca) aday. Bu da demek oluyor ki şu an için 3 as futbolcu UEFA listesinde yer alamayacak.

Ancak siyah-beyazlıların santrfor ve stopere takviye yapmak için çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Eğer 2 transfer de yapılırsa dışarda kalacak as oyuncu sayısı 5’e çıkacak. Boyko ve Veli bugünkü form durumlarıyla dışarda kalması muhtemel isimler ancak teknik direktör Şenol Güneş’in kimleri listenin dışında bırakacağı büyük merak konusu.

Kaynak: Vatan

İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Haberin Devamı
YORUM YAZ