MENÜ

Juventus, Serie A kurallarının dışına çıkıyor

Juventus sportif direktörü Beppe Marotta, Serie A'da yeni yürürlüğe girecek kuralların ligdeki çok az futbolcuya uyduğunu belirtti.

Juventus, Serie A kurallarının dışına çıkıyor

O kurallara göre; yeni sezonda, Serie A liginde bulunan tüm kulüplerde bulunan 25 oyuncudan en az 4'ü takımın alt yapısından yetişen ve daha önceden 1. ligde forma giymiş lokal oyuncular olmak zorunda.

Öte yandan ilk 11'deki diğer oyuncuların İtalyan olup olmaması ile ilgili bir madde konmazken, bu kural daha çok yerel yeteneklerin arttırılması ve yabancı futbolcuların azaltılması ile ilgili alınmış bir karar oldu.

Moratta, bu uygulamanın yersiz ve futbol dinamiklerine aykırı olduğunu iddia etti. Tuttosport'a konuşan sportif direktör, "yeniden şampiyonluk yaşamak istiyoruz, ancak bunun gibi saçma kurallar türüyor"açıklamasında bulundu.

Yeni kuralların futbolun gelişmesini engellediğini ve bu düzenlemenin İtalya futbol tarihine geçeceğini düşünen Marotta," Juventus FIFA'nın getirdiği benzer kurallar yüzünden Şampiyonlar Ligi kadrosuna Hernanes'i dahil edememişti. Bu düzenleme kesinlikle takımların kendi altyapı sistemlerini kurabilmeleri üzerine alındı. Böylelikle dev takımlar küçük oyuncularını diğer kulüplere kiralamak zorunda bırakılmayacak. Ama bence bu yersiz bir uygulamadan başka birşey değil" ifadelerini kullandı.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ