MENÜ

Grasshoppers Teknik Direktörü Tami: Avantaj Fenerbahçe'de!

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 3-0 yenildikleri ilk maçın rövanşında yarın sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak İsviçre’nin Grasshoppers takımının teknik direktörü Pierluigi Tami, sarı-lacivertlilerin avantajı elinde bulundurduğunu söyledi.

Grasshoppers Teknik Direktörü Tami: Avantaj Fenerbahçe'de!

Grasshoppers Kulübünün GC/Campus Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Tami, "İlk maçtaki 3-0’lık yenilginin ardından gerçekçi olmamız gerekiyor ama futbolda her şey olabilir. Her türlü avantaj Fenerbahçe gibi güçlü bir takımın elinde." dedi.

Yarın kendileri açısından zorlu bir maç olacağını aktaran 54 yaşındaki İsviçreli teknik adam, "İstanbul’da aldığımız 3-0’lık yenilgiyi gözetmeksizin maça çıkacağız. Yarın bizim için çok zorlu bir maç olacak. Fenerbahçe’nin kalitesi ortada. Tecrübe açısından da iki takım arasında fark var. Mümkün olduğunca en iyi sonucu almak istiyoruz. Tecrübesiz olan futbolcularımız bu platformda kendilerini yetiştirmesi için de önemli bir karşılaşma." diye konuştu.

Tami, sahaya çıkan her futbolcusunun iyi sonuç almak için elinden geleni yapacağını aktararak, "Mümkün olduğu kadar en iyi 11 ile sahaya çıkmayı hedefliyoruz. Futbolda her zaman her şey olabilir. Şansımızı sonuna kadar zorlayacağız. Önemli olan sahaya sürülen takımda herkesin sonuna mücadele etmesi. Elensek dahi sahadan şerefimizle ayrılmamız gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Maçın oynanacağı Letzigrund Stadı’nda Türk taraftarların çoğunlukta olacağını belirten Grasshoppers Teknik Direktörü, "Futbolda baskısız ortamı yakalamak söz konusu değil. Yarın ne kadar geri planda olsak da üzerimizde baskı var. Dar bir kadroya sahip olmamıza rağmen her futbolcumun sonuna kadar mücadele edeceğini düşünüyorum. Grasshoppers olarak deplasman maçlarına çıkmaya alışkınız. Taraftarlar arasında Fenerbahçelilerin çoğunlukta olacağını tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin Medipol Başakşehir ile yaptığı ve 1-0 yenildiği maçı izlemediğini söyleyen Tami, "Sadece 1-0 yenildiklerinin haberini aldım." ifadesini kullandı.

Tami, takımda ciddi sakatlığı bulunan futbolcu olmadığını anlatarak, "Sigurjonsson’un ufak bir sakatlığı var. Bundan dolayı yarın kadroda yer almayabilir. Durumu maç saatinde netleşecek." değerlendirmesini yaptı.

Brahimi: "Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

Grasshoppers’in 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Mergim Brahimi, galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İstanbul’da mükemmel bir ortamda maç yaptıklarını kaydeden Brahimi, "İstanbul’da mükemmel bir ortamda futbol oynadık. Yarınki maçta Türk taraftarların yüksek sayıda olacağını tahmin ediyoruz. Birçok Türk arkadaşım bu maça gelecek. İstanbul’da oynadığımız maç, birçok genç oyuncunun şu ana kadar oynadığı en değerli maç olabilir. Elimizden geldiği kadarıyla her türlü çabayı sarf ederek, sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe maçının tecrübe kazanmaları için önemli olduğuna değinen Brahimi, "Biz genç futbolcular olarak bu dar kadroda büyük sorumluluklar üstleniyoruz. Tecrübelenmemiz için elverişli bir durum. Bunu da kendi gelişimimiz için kullanacağız." şeklinde görüş belirtti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ