MENÜ

Feyzi Layiç: Volkan'a ihtiyaç var

Fenerbahçeli eski kaleci Feyzi Layiç, editörümüz Ömer Necati Albayrak’a birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Feyzi Layiç: Volkan'a ihtiyaç var

10 yıldır Cihat Arslan’ın kaleci antrenörlüğünü ve yardımcılığını yapan Fenerbahçeli eski file bekçisi Fevzi Layiç, yeni sezona yeni umutlarla başlıyor. Arslan’la yollarını ayıran, UEFA A Lisans diplomasına sahip olan tecrübeli futbol adamı, hocalığa adım atmaya hazırlanıyor. FANATİK’e konuk olan Layiç’le Arslan’la ayrılık sürecini, yeni hedeflerini ve Türk futbolundaki kalecileri konuştuk. Arslan’la yola çıktıkları 10 yıllık süreçte son derece zorlu günler yaşadıklarını dile getiren Layiç, şunları söyledi:

‘Arabamızı bile satmıştık!’

“Kocaeli’de çalışırken arabalarımızı bile satmak zorunda kaldığımız günler olmuştu. Eyüp, Karşıyaka, Urfa, Bolu hep sıkıntılı günlerdi ekip olarak. Ancak başarılı olduk ve Akhisar’da da bunu istikrara dönüştürdük. Bu sezon itibarıyla hocanın da elinden olmayan sebeplerden ötürü yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Onun çok daha başarılı olacağına inanıyorum ve temenni ediyorum.”

‘Teklifleri bekliyorum’

“Bu ayrılık benim için de bir dönüm noktası olabilir. 10 yıldır bütün liglerde yeterli donanımı kazandık. Zor şartlarda neler yapılacağını iyi biliyorum. Bundan sonrasında da yoluma kaleci antrenörü olarak değil teknik direktör olarak devam etmek istiyorum. Kaleci antrenörlüğünü artık 3 büyükler düzeyinde yaparım diye düşünüyorum. Beşiktaş’la adımız anıldı. Şenol hoca yabancı tercih etti. Fenerbahçe’de de şu an bu mevkii için bir arayış olduğu konuşuluyor. Başkan’dan bize bu yönde bir öneri gelirse seve seve kabul ederiz. PTT 1. Lig’de uzun yıllar çalıştık. Hem ligi hem oyuncu grubunu çok iyi tanıyorum. Burası da benim için iyi bir başlangıç olabilir. Bazı kulüplerde ismim geçiyor. Teklif gelirse değerlendirmeye açığım.”

‘Milli takımda tecrübe şart’

EURO 2016’da Volkan Demirel yoktu. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Dünya Kupası Elemeleri’nde ona ve tecrübesine ihtiyacımız olacak. Çok tehlikeli bir ameliyat geçirdi. Ben dönemez sanıyordum hatta. Kaleci için en önemli yer beldir. Dönüşü çabuk oldu, ama şu an formsuz. Başakşehir maçındaki golü yememesi gerekirdi. İyi ve formda bir Volkan her zaman milli takımda olmalı. Babacan çok formda ama ikisinin tecrübesini kıyaslarsak farkı anlarız.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ