MENÜ

Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir dönemeç noktası. O gün demokrasi için şehit olanlara rahmet diliyorum. Fırat Kalkanı operasyonu da inşallah ülkemiz için hayırlı olur. Darbe girişiminin olması beni şaşırtmadı. Ben bekliyordum. Ben bundan 1 yıl önce sivil ihtilal yapacaklar demiştim."

"17-25 Aralık operasyonundan sonra tüm Türkiye bu FETÖ örgütünü gördü. O günden sonra ama sadece Cumhurbaşkanımız mücadele etti."

'Benden yardım istediler'

"İlk kez başkan seçildiğimde bana telefon geldi. 'Zaman Gazetesi'nden seni ziyaret etmek istiyorlar' dendi. 'Hocaefendi' diye başladılar. 'Hocaefendi şöyle iyi bir insan, mazlumların yanında, diğerlerine karşı' vs. gibi onu metheden konuşmalar yaptılar. Sonra şuna bağladılar: Ankara'da mahkemesi devam ediyor. Orada tanıdığım hukukçulara gidip rica etmemi, onlarla görüşmemi ve bu işi çözmemi söylediler. Ben onlara Fethullah Gülen'i tanımadığımı, onun için kimseyle görüşmeyeceğimi söyledim. Sonra 3 Temmuz olaylarında bunların oralardan geldiklerini gördük."

"Aziz Yıldırım'ın olduğu her yerde Müslümanlığa ihanet etti diyorlarmış. 1998'de başlıyor bu düşmanlıkları."

"Fethullah Gülen kimdir, nedir iyi tartmak ve iyi ölçmek lazım. 'Fethullah Gülen, TSK ile ihtilal yaptı' diye bakmamak lazım. Fethullah Gülen, dünyanın 157 ülkesinde aynı çalışmaları yapan bir örgütün başıdır. Somali'ye gittim. Somali'de bunu gördüm. Fethullah Gülen ile ilgili konuşurken bunun kolay halledilebilecek bir mesele gibi görmemek lazım."

"Türkiye'de 22 bakanlık var. Fethullah Gülen bu bakanlıkların hepsini ele geçirmiş. Gülen değil de devlet buraya sızmış gibi bir görüntü var."

'İnandırıcı olan sadece Cumhurbaşkanıdır'

"Bunu Amerika yaptı, diyoruz ya... Bu yanlış. Amerika'da da Amerika'yı kontrol eden başka güçler var. Zaman alacak. Tehlike geçmemiştir. Ülkeyi yönetenler 'Biz yanlış yaptık, yanlış ettik' diyorlar. Bunlar olayları çözmez. İnandırıcı olan sadece Cumhurbaşkanıdır. Bir de o yolda olan Başbakan var. Onun dışındakileri zaman gösterecek."

"2006, 2007'den itibaren beni dinlemeye almaya çalışıyorlar. Hanefi Avcı bunu anlattı. O kabul etmiyor, yapamıyorlar. 2008'den sonra dinlemeye başladılar. Devlet gayri resmi bir şekilde beni dinlemeye aldı. Bunu gidip devlet büyüklerine anlattım."

"2009'da beni dinliyorlardı. O sezon sonunda Trabzon'la berabere kalmayıp şampiyon olsaydık, operasyonu o zaman yapacaklardı."

'Beni Ergenekon'a bağlayacaklardı ama başaramadılar'

"Beni alma amaçları aslında şike değil. Şike bahane, teşvik bahane. Beni Ergenekon'a bağlayacaklardı. Bunun için çok uğraştılar ama bir şey bulamadılar ve başaramadılar."

"Şamil Tayyar, Kocaeli milletvekiline, 'Aziz Yıldırım, Ergenekon'un kasası' diyor. Bu söylentiyi yaymaya çalıştılar fakat başaramadılar."

"Siz bir örgüt liderisiniz ve bir ülkeyi ele geçireceksiniz. Ne yaparsınız? Emniyet'i ele geçirirsiniz. Ele geçirdiler mi? Evet. Yargıyı ele geçirirsiniz. Ele geçirdiler mi? Evet. Sonra askeri ele geçirmeye çalışırsınız. Ele geçirdiler mi? Evet. Sonra da işadamlarını ele geçirmeye çalıştılar. Neden Aziz Yıldırım? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı. Güçlü hale geliyorsunuz. Fenerbahçe'yi ele geçirdikten sonra işadamlarını almaya başlayacaklardı. Sonra sanatçıları alacaklardı. Sonra bu toplumda kimler kanaat önderiyse onları alacaklardı. Hepsini ele geçireceklerdi. Bizleri yok ettikten sonra buralara kendi insanları sokarak buraları ele geçireceklerdi. Bir ülkenin ovaları, dağları vardır. Bunlar o ovaları ve dağları kesip kendilerine göre yeniden dizayn etmek istediler."

'Futbolcuları gözaltına almak yanlış'

"Futbolcularla ilgili olarak gözaltı kararı almak yanlış. 17-25 Aralık'tan sonra bir şey yapmışlarsa, tamam. Ancak yapmamışlarsa ve bu kararlar geçmişe dönecekse bu iş yanlış. Bunlar esas hedef olmamalı. Hedef başka şeyler. Bu örgütün üst çatısı önemli. Tespit edilip bunların alınması lazım. Önce büyükleri almak lazım. Her partiden insanlar vardı. Methiyeler düzenler vardı, siyasiler vardı. Kanun çıkarmaya çalışanlar vardı. İsim söylemek istemiyorum ama kimler olduğunu kamuoyu anlıyor."

"Hüseyin Çapkın nerede? Onun adı hiç ortada yok. Devlet hiçbir işlem yapmayacak mı?"

'Mehmet Ali Aydınlar, 45 milyon tazminat vereceğim, demişti'

"Yeni bir çalışma başlatıyoruz. Fenerbahçe'nin haklarını almak için TFF ile görüşeceğiz. TFF'den maddi kayıplarımızı isteyeceğiz. Bunları alamazsak mahkemeler başlıyor. UEFA ile ilgili olan mahkemelerde de yurtdışında tutacağımız avukatlık bürolarıyla çalışmalara başlıyoruz. Avrupa'ya gitmediğimiz günlerdeki kayıplarımızı alacağız. 40 milyon, 50 milyon için değil, büyük davalar açacağız. Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe Kulübü'ne sözü vardı. 'Eğer bunun siyasi bir olay olduğu ortaya çıkarsa Aziz Yıldırım'a yapılacak iade-i itibarın ilk savunucusu ben olacağım.' demişti. Mehmet Ali Aydınlar, 'Eğer Fenerbahçe suçsuz bulunursa 45 milyonluk tazminat vereceğim' dedi. Bizde söz namustur."

"227 milyon Dolar borcumuz var. Bunların tamamını bize yapılan kumpastan dolayı kesin alacağız. Bütçemiz artıya geçecek. Bu parayı bunlardan tahsil ederiz. Hazır olsunlar. Ödeyecekler bu parayı. Biz haklıyız ve biz bunları zamanında uyardık yanlış yapıyorsunuz diye."

"Bunu ilk kez söylüyorum. CAS'ta son günde 2'ye 1 lehimize karar çıkıyordu ama sabahına 2'ye 1 aleyhimize çıktı. Ne olduğunu biliyoruz."

"Lütfi Arıboğan'ından, Ebru Köksal'ından, Galatasaray'a geçenlerden... Herkesten şikayetçiyiz."

'Beni götürürken polis kafamı eğerse tokatlarım, dedim!'

"Bana göre bizim otobüsümüze yapılan saldırının detayları biliniyor ama açıklanamıyor! Allah korusun namus meselesidir gider yatarsınız. Ama böyle şike suçlamasıyla, amatör bir suçlamayla hapis yattık. Hiçbir şey yapmadan zihninizde oluştursanız bile 3 yıl ceza veriyorlar. Böyle bir şey yaptıkları... Benden habersiz bir şey yaptınız mı dedim. Yok... Fezlekeleri okuduk. Konuştuk. Dik duracaksınız dedim. Götürürken polis falan benim kafamı eğerse, tokatlarım dedim! Haberiniz olsun dedim!"

"Biz direndik ama taraftarlarımızın sayesinde. Onlar olmasa biz de direnemezdik. 15 Temmuz'da sokağa çıkanlar, 3 Temmuz döneminde Fenerbahçelilerin yaptığı direnişi gördükleri için sokağa çıktılar."

'Nani'ye kadar zorlasaydık kalabilirdi'

"Geçen sene hocayı Terraneo getirdi. Transferleri de birlikte yaptılar. Bilimle çalışan bir hoca değildi. Bunu uyardık. Bazı aksaklıklar gördüğümüz için Terraneo'yu gönderdik. Başarısız olunca da sezon sonu Pereira ile konuştuk. O da sizle aynı düşüncedeyim, 4-2-3-1'e göre bir transfer listesi verdi. Aatif'i istedi, aldık. Alamadıklarımız da oldu. Nani'ye kadar zorlasaydık kalabilirdi. Ama gönderdi, gitsin dedi. Dedi ki '3-5-2'yi bir deneyeyim.' Dedim ki '3-5-2'yi Avrupa'da oynatma. Ligde dene.' Mukavelenin şartlarını konuştuk. Sonra kendisi ayrılmış gitmiş. Del Bosque vakası olmaz. Yok öyle bir şey. Sonra Dick'le konuştuk. O da gelmek istemedi. Çok şey yaptık, rica minnet kabul etti. Ailesiyle görüştü. Dick'in alacağı ücret de Pereira'dan az."

'Moussa Sow'u alabiliriz'

"Dick Advocaat çok mütevazi bir adam. Kulübün maddi yapısına göre davranıp alabiliyorsak adam alalım dedi. Ben de 'Kulübün şartlarını düşünme. Biz bunu aşarız' dedim. 'O zaman bir sağ açık, bir de ofansif orta saha istiyorum' dedi. Ofansif orta saha için, 'Olmuyorsa da sorun değil' dedi. Bir de Moussa Sow konusu var. Maaşı çok yüksek. Maaş durumu uygun olursa onu da alabiliriz."

"18 senedir buradayım. Daha beni tanıyamadılar. Futbolcuya dayalı iş yapmam. Dick Advocaat'ı Van Persie'nin tavsiyesiyle almadık."

'Galatasaray'da FETÖ soruşturması yapılmalı'

"Galatasaray'da FETÖ soruşturması yapılmalı. Kasedi çıktı, Fethullah Gülen, "Galatasaray'ı dualarla himmetlerle şampiyon yaptık" diyor. Gözaltına alınan oyuncular hangi takımdan? Galatasaray'dan hepsi. İyi incelesinler iyi!"

'Aykut Kocaman'ı da istedik'

"Teknik direktör arayışında Aykut Kocaman da konuşuldu. Sözleşmesi vardı, Aykut oradan ayrılamayacağını söyledi. Kapattık biz de. Fenerbahçe'nin geleceği için, söylenen sözler yutulur. Neleri yuttuk. Aykut Kocaman için söylediklerimizi de yutardık"

"Herkes bilsin. Herkes bilsin ve buna göre hareket etsinler. Bunu iyi dinlesinler... 2010-11 sezonu kupası Trabzonspor'a gitmez. Bu kupa Fenerbahçe'den gitmez. Ancak yerle gök birleşirse gider."

"Caner Erkin, artık Fenerbahçe'ye dönemez. Dönme ihtimali sıfır."

Şekip Mosturoğlu ise şunları söyledi:

'Bizi öldürürler'

"15 Temmuz'da eşimle birlikte televizyon seyrediyorduk. Yaşananları görünce gerçekten inanamadım. Ulusal savunmada kullanılması gereken silahlar, vatandaşlara doğrultuluyor. Gazi Meclis bombalanıyor. Bunları görünce dehşete düştüm. Telefondan İlhan Ekşioğlu aradı beni. 'Bu olay başarılı olursa bizi öldürürler. Yok oluruz' dedi."

"Avukatım. Yasa gereği benim ifademi polis alamaz ama beni 4 gün poliste beklettiler. 'Emenike'nin para sayma görüntüleri var', 'Sivas'a para gitti.' Hala bunları söylüyorlar ve Türkiye'ye bunu inandırdılar."

"Geçen sene futbolcuların su içme görüntülerini alın. Bakın hangi futbolcu nasıl su içiyor. Oradan anlarsınız. Ben Türk futbolunun ve TFF'nin FETÖ'den temizlendiğine inanmıyorum."

"Lütfi Arıboğan TFF'den çıkıp Galatasaray'a CEO oldu. Tesadüf mü?"

"Takım otobüsümüze yapılan silahlı saldırı basit bir olay değil. 15 Temmuz sonrası umuyorum bu da ortaya çıkacak. O olay sonrası birçok yabancı oyuncumuz takımdan ayrılmak istedi ve biz şampiyonluğu kaybettik. Biz çok acı çektik. Psikolojisi en çok bozulan bendim. İlaç tedavisi gördüm."



Haberin Devamı
YORUM YAZ