MENÜ

Avni Yıldırım, boksta en zorlu sınavını veriyor

Dünya Boks Konseyi'nin orta sıklet klasmanında 4. sırada mücadele eden Avni Yıldırım, Amerikalı deneyimli boksçu Aaron Pryor Jr'la kozlarını paylaşmak üzere cumartesi akşamı Berlin'de ringe çıkıyor.

Avni Yıldırım, boksta en zorlu sınavını veriyor

Yıldırım,"Zirveden önceki son durağım" olarak ifade ettiği karşılaşma hakkında Aaron Pryor'un dev bir şampiyon boksçu olduğunu biliyorum ama oğlunun kendisi kadar büyük olduğunu sanmıyorum. Gücüme ve çevikliğime karşı koyabileceğinden şüpheliyim" ifadelerini kullandı.

Son 18 ayda 11 kez kazanan Yıldırım, geçtiğimiz sene Miami'de Glen Johnson'ı ve şubatta da Arjantinli Walter Sequira'yı devirmişti. Takvim Temmuz'un 23'ünü gösterdiğinde ise Türk temsilcimiz WBC Dünya Şampiyonu ve yenilmezlik serisini sürdüren Timur Nikarkhoev'i durdurmuştu.

"Kimseden korkmuyorum" diyen 25 yaşındaki boksçu, "Eski ve yeni tüm şampiyonların yanı sıra yeni yetişen; güçlü, teknik boksçuları yendim. Tek amacım WBC DÜnya Şampiyonluğunu kazanmak. Yeşil ve altın kemere sahip olmak istiyorum. Bu boks çapında kazanabilinecek en büyük ödül. Benim tek hedefim bu ve ben bu uğurda karşıma çıkacak olan herkesi yeneceğim" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın Pryor Jr ile karşılaşacağı maç Almanya ve Türkiye'de canlı olarak yayınlanırken, tekrarı ESPN'de gösterilecek.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ