MENÜ

'Nike Academy İstanbul' programı devam ediyor

Sezon öncesinde oyuncuların, sahalara hiç olmadığı kadar hızlı dönmelerine yardım edecek antrenman programı ‘Nike Academy İstanbul ‘programı devam ediyor. Beylerbeyi Stadı’ndaki antrenmanlar her hafta farklı bir konseptle genç sporcuların yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

'Nike Academy İstanbul' programı devam ediyor

Genç futbolcu adaylar, yeni sezon öncesi hazırlıklarına “Academy” programı dahilinde devam ediyor. Nike Academy İstanbul amatör ya da çeşitli alt yapılarda forma giyen 15-21 yaş arasındaki genç futbolcuların sezon öncesi hazırlıklarını yapmaları, oyunlarını geliştirmeleri için bulunmaz bir fırsat sunuyor. Beylerbeyi Stadı ’nda düzenlenen çalışmaların asıl amacı, gençlere komple bir sporcunun nasıl olması gerektiğini anlatmak ve bunu bir hayat tarzı olarak benimsetebilmek. Komple bir sporcu derken sadece işin kondisyon veya teknik kısımlarından bahsetmiyorum. Mental olarak sporcuyu hazırlamak da Nike Academy İstanbul’daki hocaların öncelikleri arasında.

Her idmanda farklı metodlar

Gençleri çalıştıran dört hoca da; Utku Kolkoparan, Emrah Gültekin ve Nevzat Aksoy, ve Sinan sedef işlerinin ehli kişiler. Üçü de çeşitli kulüp alt yapılarında daha önce çalışmış ve çalışmaya da devam ediyorlar. Sertifikalılar ve sporun sadece teknik, taktik bölümü ile değil, scouting kısmı ile de çok ilgililer. Bu da gençlerin zayıf yönlerini tespit ederek onların bu yönlerini iyileştirme konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Her hafta antrenmanlarda farklı konular üzerinde duruluyor ve farklı idman teknikleri uygulanıyor. Bu hafta dördüncü idman geride kaldı ve futbolcu adayları bu idmanlarda sırasıyla fizik kondisyon, atağı yayma, koordinasyon ve takım olma üzerine çalışmalar yaptılar. Haftada bir antrenman az gibi görünse de, genç sporcuların gelişimlerini görmek mümkün.

Nike Academy İstanbul programı devam ediyor



Motivasyon üst düzeyde

Yapılan işi daha da değerli yapan unsur ise hocaların her gençle özel olarak ilgilenmesi. Yapılanın mükemmel hale gelmesi için büyük emek sarf ediliyor. Herkesin idmandan önce ve idman sırasında farklı açılardan fotoğrafları çekiliyor ve futbolcuların kişisel e-postalarına her hafta gönderiliyor. Her idman sonrası herkesin görüşleri alınıyor ve şikayetçi olunan bir konu varsa düzeltilmeye çalışılıyor. Bunlar sporcuların motivasyonu için çok önemli adımlar. Soyunma odasında bu fotoğrafları heyecanla bekleyenler var.

Herkes İngiltere’ye gitmek istiyor

Akademiye katılanların en büyük hedefi de kuşkusuz en iyiler arasına girip, İngiltere ’de Nike’ın düzenleyeceği uluslararası kamp çalışmalarına katılmak. Geçtiğimiz pazartesi idmanda geçen senenin ∫ampiyonu Niyazi Alemdar ile konu∫ma fırsatım oldu. Niyazi ’nin söyledikleri Nike Academy İstanbul’un, bir sporcunun hayatına nasıl bir etki yapabileceğini özetler nitelikteydi. Geçen sene Birmingham ’da yapılan kampa katılan Niyazi Alemdar “Nike Academy İstanbul sayesinde komple bir sporcu oldum. Eskişehirspor ile antrenmanlara çıktım. Hafta sonu televizyonda izlediğim kişilerle kahve içiyorum artık ” ifadeleriyle hayatının büyük bir değişime uğradığını söyledi.

Nike Academy İstanbul programı devam ediyor



Cebinizde talebe dayalı profesyonel antrenman

Fiziksel antrenmanlara katılanlar ve bu antrenmanları kaçıranlar futbol yeteneklerini Nike Football App sayesinde geliştirmeye devam ediyor. Nike, oyuncuların elit oyun üzerinden tüyolara ve antrenmanlara erişim sağlayabilmeleri için Nike Football App içinde talebe bağlı antrenman merkezini oluşturdu. Bu merkezin bir parçası olarak, oyuncuların zihinsel ve taktiksel yeteneklerini geliştirmeleri için “Pro Genius” isimli özel bir antrenman programı sunuluyor. Dünyaca ünlü uzmanlar ve en iyi futbol oyuncuları tarafından geliştirilen zihinsel antrenman teknikleri sunan ‘Pro Genius’, oyuncuların maç öncesi rutinlerine interaktif oyunlar ve teknikler dâhil etmelerini teşvik ediyor.

Nike Academy İstanbul programı devam ediyor



“Bir futbolcu kazandırsak kardır”

Nike Academy İstanbul hocalarından Utku Kolkoparan antrenmanları çok ciddiye aldıklarını söylüyor. Kolkoparan ”Türkiye altyapılarının bizim gibi idman yapan takım çok az. Zorunlu idmanlar var ama uygulanmıyor. İngiltere ’deki kampa oyuncu götürmek amaçlarımızdan biri. Türk futboluna bir oyuncu kazandırsak bile bizim için kardır ” ifadelerini kullandı.

Nike Academy İstanbul programı devam ediyor



Her oyuncuya Nike ekipman

Nike Academy İstanbul ’a katılan her sporcuya eşofman takımı ve ayakkabısı veriliyor. İlk defa Academy ’de denenen ekipmanlar sadece oyuncuların idman sırasında rahat hareket etmesini sağlamıyor, aynı zaman da gerçek birer futbolcu gibi hissetmelerine de imkan tanıyor.

Nike Academy İstanbul programı devam ediyor



Antrenmandaki 72 ’lik dede

Nike Academy İstanbul’a katılan gençlerin aileleri de onlara büyük destek veriyor. Örneğin; 19 yaşındaki Ahmet Ürel, idmana 72 yaşındaki dedesi Orhan Ballı ile gelmişti. Tribünde torununu büyük bir dikkatle takip eden Orhan Ballı Adanalı ve Ceyhanspor ’un eski kalecilerinden. Uzun zaman önce futbolu bırakmış olsa da, torununa ve futbola olan sevgisi, 32 derece sıcakta onu Beylerbeyi Stadı ’na getirmişti. Artık çok rahat yürüyemese de Ahmet bir pozisyonda sakatlanınca tribünden saha kenarına kadar gelip onunla ilgileniyor, durumuna bakıyor. Academy ’nin işleyişinden de oldukça memnun. Çok konuşmak istemese de şu sözleri alabildim ağızından: “Biraz uzak, sıcak ama hafta da bir buradayım. Güzel futbol izliyorum sayelerinde.”


‘Nike Academy İstanbul‘


NIKE ACADEMY'NiN 22 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ YAPILAN İDMANINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Haberin Devamı
YORUM YAZ