MENÜ

Metro istasyonuna Bursaspor'un adı verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun yakınında bulunan hafif raylı sistem Acemler İstasyonu’nun adının, Bursaspor İstasyonu olarak değiştirileceği bildirildi.

Metro istasyonuna Bursaspor'un adı verildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ile istasyon önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor’un geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemesini ve güçlü bir Bursaspor görmek istediklerini söyledi.

Altepe, Bursaspor’un mali yapısı ve tesisleriyle diğer kulüplere örnek olacağını ifade ederek, "Özlüce Tesisleri’nden en son yapılan stadyuma kadar tüm tesislerin en iyisini, en güzelini Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursaspor’a kazandırmaya devam ediyoruz." dedi.

Bursapor’un yeni stadının uluslararası standartlara ve kaliteye sahip olduğunu aktaran Altepe, "Stadyumla ilgili ulaşımın en önemli noktası başta Acemler Metro İstasyonu. Biz de bu istasyonu artık Bursaspor’a göre dizayn ediyoruz. Çünkü Bursasporluların gelip toplandığı yer burası. Buradan gelip stada giriyorlar. Stattan çıktıktan sonra da en önemli dağılma noktaları burası." diye konuştu.

Altepe, stadyumun ana cadde üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Yeni stadın gece ışıklandırması da yapılıyor. Bittikten sonra kentin birçok yerinden görülebilecek ve Bursa’dan gelip geçen herkesin gördüğü, renk katan bir eser olacak. Hemen önündeki istasyonun ismini de artık Bursaspor İstasyonu olarak değiştiriyoruz. Bu isimle buradaki istasyon ona göre dizayn edilecek. İstasyona giren Bursa’yı ve Bursaspor’ı yaşayacak. Burası Bursa’ya ve Bursaspor’a değer katacak. Bursa’nın kulübüne, renklerine ve takımına sahip çıkan bir il olduğunu buradan gelip geçen herkes görmüş olacak. Bunlar bittiği zaman farklı bir Bursa ve Bursaspor olacak."

Bursaspor’un yeni sezona güzel bir başlangıç yaptığını dile getiren Altepe, bundan sonraki haftalar için de takıma başarılar diledi

Ay: "Maç öncesi şehitleri anmak için organizasyon yapacağız''

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da dün bir görüşme esnasında Altepe’ye taraftarların stadın önündeki istasyonun isminin Bursaspor olması istediğini aktardığını belirterek, "Dün konuştuk, bugün aniden karar verdik ve buraya geldik. Acemler İstasyonu’nun ismi bundan sonra Bursaspor İstasyonu olarak değişecek." dedi.

Ligde bu haftaki Medipol Başakşehir maçının çok önemli olduğunu aktaran Ay, şunları kaydetti: "Maç önemli ama daha önemlisi 15 Temmuz’da çok kötü şeyler yaşadık. Halkımız bütünleşti. Birlik, beraberlik içinde bu darbe girişimini tamamıyla bertaraf etti. Biz de bu haftaki maçta demokrasi şehitlerini anmak için güzel programlar ve organizasyonlar yapacağız. Bütün taraftarımızı birlik ve beraberlik içinde maça bekliyorum. Sezon başladı. Taraftarlarımız artık bahane üretmesin. ’Stat yetişmedi, transfer yapılmadı’ gibi şeyleri artık duymak istemiyorum. Bütün taraftarlarımızı stada bekliyorum. Türkiye, bu maçta Bursaspor taraftarını görecek. Alem taraftar görsün."

Haberin Devamı
YORUM YAZ