MENÜ

Dini imanı para!

İlhan Cavcav, Üzülmez hakkında, “Dini imanı para” demişti. Evet, dini imanı para. Ama bu para Üzülmez’in değil, Cavcav’ın cebine girdi. Çünkü Üzülmez, aldığı başarılı sonuçlarla kulübün kasasında yaklaşık 44 milyon TL’nin kalmasını sağladı!

Dini imanı para!

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, şok açıklamalarına geçen hafta bir yenisini daha eklemiş, İbrahim Üzülmez hakkında, “Bizim hocanın dini imanı para. Sahte para basma makinam olsa da bunun önüne yığsam” açıklaması yapmıştı.

Peki durum gerçekten öyle mi! Geçen sezonun devre arasında küme düşme potasında herkesin, “Kim gelse kurtaramaz” dediği takımı devralıp topladığı 32 puanla lige damga vuran genç hoca bu süreçte elde ettiği puanlarla Kırmızı-Siyahlı kulübe tam 14 milyon 300 bin TL kazandırdı. Gaziantep galibiyetiyle 2016-2017 sezonunu açan genç hoca bu rakamı 15 milyon 600 bin TL’ye çıkarırken kendisi ise yalnızca 300 bin Euro yıllık ücrete sahip. Yani Süper Lig’de çalışan hocaların birçoğunun yarı rakamından bile daha düşük.

Prestiji de kurtardı!

Gençlerbirliği, Üzülmez yerine farklı bir hocayla yoluna devam etseydi ve ligde kalmayı başaramasaydı edeceği zarar ise korkunçtu. Süper Lig’de yer alma bedeli yayın gelirleriyle yaklaşık 35 milyon TL’yi buluyor. Bu rakam PTT 1. Lig’de sadece 7 milyon TL. Yani Üzülmez’in performansı 28 milyon TL’nin daha kulüpte kalmasını sağladı. Toplamda ortaya çıkan rakam ise yaklaşık 44 milyonu buluyor.

Aslıhan Çil

Haberin Devamı
YORUM YAZ