MENÜ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta: "Daha sağlam bir kulüp oluyoruz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Taraftarlarımız ve camiamız endişe etmesin. Ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta: "Daha sağlam bir kulüp oluyoruz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Taraftarlarımız ve camiamız endişe etmesin. Ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Başkan Muharrem Usta, kulüp dergisinde yer alan yazısında, geleceğin Trabzonspor'unu planladıklarını söyledi. Trabzonspor'un 49'uncu yaşını kutladığını belirten Başkan Usta, şöyle devam etti:"Başarılarla dolu maziden bugünlere geldik. Trabzonspor'u yeniden örnek alınan sembol bir kulüp haline getirmeliyiz. Bunu hep birlikte, şehrimizde yetişen değerlerimizle ve taraftarlarımızla birlikte başarmak zorundayız. Bu hepimiz için çok büyük bir sorumluluktur. Güzide şehrimizde futbol üzerinden yeniden bir medeniyet inşa ederek 50'inci yılımızı hedef olarak belirledik. Bunun için şanlı mazimizden aldığımız örneklerle geleceğin Trabzonspor'unu planladığımızdan kuşkunuz olmasın."

"İlk hedef ekonomik sürdürülebilirlik"

Trabzonspor'un yeniden doğduğunu ifade eden Başkan Muharrem Usta, açıklamasına şöyle devam etti, "Kulübümüzü içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk hedefimiz ekonomik sürdürülebilirlik. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde bankacılık sektöründe bir dünya markası olan QNB ile forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladık. Yakın zamanda başka sponsorlarımızla da masaya oturacağız. Ekonomik anlamda attığımız adımlar hem taraftar, hem güç, hem de UEFA açısından çok önemli. Bu sayede geçmiş dönemlerde zedelenen ekonomik itibarımızı yerine getirmek açısından bu anlaşma ilerleyen dönemlerde bize kaldıraç etkisi yapacaktır. Trabzonspor, bundan böyle sponsorlar için de çok önemli bir camia olacaktır."

"Ayakları üzerinde duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz"

Özellikle son yıllarda kulübün ekonomik ve sportif anlamda çok kötü yönetildiğini dile getiren Başkan Muharrem Usta, bu konuda şöyle dedi, "Maalesef kulübümüz bugünkü noktaya gelmiştir. Ancak göreve geldiğimizden bu yana bilhassa aldığımız ekonomik tedbirler yeniden ayağa kalkma adına çok önemlidir. Her Trabzonsporlu şundan emin olmalıdır ki Trabzonspor artık rasyonel biçimde gerçek anlamda bir şirket gibi yönetilmektedir. Bu yüzden taraftarlarımız ve camiamız endişe etmesin. Bir takım ve ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz."

"Acele edilen transferlerin bedeli ağır ödendi"

Transferlerde aceleci davranmadıklarını da belirten Başkan Usta, sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini anlatırken şöyle konuştu, "Kulübümüz geçmişte aceleci davrandığı transferlerden çok çekti. Bedelini de çok ağır ödedi. Biz bunu yapamayız. Sağlıklı bir yapı kuracak ve özlenen Trabzonspor'u geri getirecek isek, bir mimar gibi hareket etmek mecburiyetindeyiz. Unutmayalım, bugünden sonra taraftarlarımızın kulübe verdiği ekonomik destek asla boşa harcanmayacak ve yeniden büyük Trabzonspor'un inşası adına kullanılacaktır."

Hedef 26 bin kombine

Bu arada, bu hafta Akyazı Stadı'nın loca ve kombine satışlarına başlamayı planlayan Trabzonspor yönetimi, 26 bin kombine satmayı hedefliyor. Yeni sezonda kulübün gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren bordo mavililerin, TS Club ürünlerinin yanı sıra loca ve kombine satışlarından da önemli bir girdi sağmayı arzuluyor. Genel Sekreter Gençağa Meriç, bu hafta içerisinde loca ve kombine satışları için harekete geçeceklerini söyledi.

Konserler iptal edildi

Trabzonspor Kulübü, 24 Ağustos Çarşamba günü düzenlenmesi planlanan Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda organizasyonun konser bölümünün iptal edildiğini açıkladı. Bordo-Mavili kulübe ait twitter hesabından yapılan açıklamada, "Avni Aker'e veda organizasyonumuzun konser bölümü Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle iptal edilmiştir" denildi. Veda organizasyonunda kulüp tarihinde önemli yeri olan yerli ve yabancı oyuncuların bulunduğu efsanelerle, bordo mavili takım hazırlık maçı oynayacak.

Eski Başkan Afacan unutulmadı

Trabzonspor Kulübü, 2006 yılında vefat eden kulübün eski başkanlarından Mazhar Afacan'ı andı. Kulübe ait sosyal medya hesabı twitterdan Mazhar Afacan'ın fotoğrafıyla birlikte yapılan paylaşımda, "22.08.2006'da aramızdan ayrılan eski Başkanımız Mazhar Afacan'ı saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ