MENÜ

Rio'da altın madalya Brezilya'nın!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları erkekler futbolda, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta penaltılarla Almanya’yı 5-4 yenen Brezilya, altın madalya kazandı.

Rio'da altın madalya Brezilya'nın!

Rio Olimpiyatları'nda Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı’nda, ev sahibi Brezilya ile Almanya arasında final mücadelesi yaşandı. Brezilya, Barcelona’da forma giyen yıldızı Neymar’ın 27. dakikada frikikten attığı golle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla girildi.

İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Almanya, 59. dakikada Maximilian Meyer ile fileleri havalandırdı ve karşılaşmanın normal süresi 1-1 eşitlikle bitti. Uzatmalarda iki taraf da yakaladığı gol pozisyonlarından faydalanamadı ve mücadelede penaltı atışlarına geçildi.

Brezilya’da Renato Augusto, Marquinhos, Rafael Alcantara, Luan ve Neymar penaltılarda fileleri havalandırdı. Almanya’da Niklas Süle, Julian Brandt, Serge Gnabry ve Matthias Ginter penaltılardan faydalanırken, Nils Petersen ise penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Brezilya, Almanya’yı penaltılarda 5-4 yenerek tarihinde ilk kez olimpiyatlarda altın madalya elde etti. İki takım arasında 2014 FIFA Dünya Kupası’nın yarı finalinde Brezilya’da oynanan son maçı, Almanya 7-1 kazanmıştı.

Bronz madalya Nijerya’nın

Mineirao Stadı’nda oynanan üçüncülük mücadelesinde ise Honduras’ı 3-2 yenen Nijerya bronz madalya elde etti. Nijerya’nın gollerini Sadiq Umar (2) ve Osmanlıspor’da forma giyen Umar Aminu kaydetti. Honduras’ta ise Anthony Lozano ve Marcelo Pereira fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ