MENÜ

İsmail Akçay yol koşusu için geri sayım başladı

Türk atletizminin efsane ismi 1968 Meksika Olimpiyatları dördüncüsü İsmail Akçay adına gerçekleşen yol koşusunun kayıtları 29 Ağustos’ta başlayacak.

İsmail Akçay yol koşusu için geri sayım başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Altı Eylül Belediyesi işbirliği sonucu Balıkesir’de gerçekleşecek olan yarış 400 kişi ile sınırlandırılacak.

İsmail Akçay Yol Koşusu’nda sporcuları maddi ödüller ve hediyeler verilirken, yaş grupları tasnif ile master atletler ödüllendirilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Altı Eylül Belediyesi’nin işbirliği sonucu gerçekleşen ve 2009 yılından itibaren geleneksel hale getirilerek organize edilen İsmail Akçay Yol Koşusu bu yıl 4 Eylül Pazar günü Balıkesir’de koşulacak.

1968 Meksika Olimpiyatları’nda maraton dalında dördüncü olarak Türkiye’ye büyük onur kazandıran İsmail Akçay adına yapılacak koşunun kayıtları 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak ve 03 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 12.30’a kadar devam edecek.

Organizasyonun sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için yarışma 150 si bayan, 250 si erkek olmak üzere toplam 400 kişi ile sınırlandırılacak.
Yarışmada maddi ödüller ve çeşitli hediyeler dağıtılırken, yaş grubu tasnifi de gerçekleşecek. Ayrıca yarışmada oluşturulacak bir jürinin belirlediği basın ödülleri dağıtılacak.

İsmail Akçay Yol Koşusu ile ilgili bilgi veren Altı Eylül Belediye Başkanı Dr. Zeki Kafaoğlu, bu yıl büyük bir sürpriz için girişimlerin başlatıldığını, efsane atletimiz İsmail Akçay adına düzenlenen bu yarışa katılmanın atletizme gönül verenler için ayrı anlamı olacağını söyledi.

Bu anlamlı koşuya katılmak isteyenler kayıtlarını Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde oluşturulan kayıt bürosuna bizzat yapılabileceği gibi taf.kayit2@hotmail.com adresine internet üzerinden de yaptırılabilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ