MENÜ

Gazze'de ilk kadın hentbol takımı kuruldu

Gazze’de ilk kadın hentbol takımı kuruldu.

Gazze'de ilk kadın hentbol takımı kuruldu

Gazze’de ilk kadın hentbol takımı kuruldu. Nuseyrat Gençlik Merkezi Genel Müdürü ve takım antrenörü Muhammed Harun, kadın hentbol takımının kurulması fikrinin kendisine ait olduğunu belirterek, "Gazze’de ilk defa resmi olarak kadın hentbol takımı kuruldu.

Bu girişimle, kadınların spora olan ilgisinin artması, bizi yerel ve uluslararası turnuvalarda temsil edecek bilinçli, sporcu bir neslin yetiştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Harun, 21 kişilik ekibi ile geçen haziran ayının sonlarında başlanan çalışmalar sonucu takımı kurduklarını ve bu spor dalında yer alacak ilk kadın hakem heyetinin oluşturulması konusunda çalışmalara başlanıldığını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Filistin Hentbol Federasyonunun kendisini Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde 5 kadın hentbol takımı daha kurmakla görevlendirdiğini belirten Harun, hentbol için araç gereç eksikliği ve uluslararası standartlara uygun bir spor salonunun olmamasına rağmen takımı kurabildiklerini ve antrenmanlara başladıklarını söyledi.

"Takıma katılma isteğim ailem ve çevremdekiler tarafından yadırgandı"

Filistinli hentbolcu Nesrin Hassan, takıma katılma isteğinin ailesi ve çevresi tarafından yadırgandığını bildirdi. Takımda yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden 21 yaşındaki Hassan, "Fiziksel ve spor becerilerimi geliştiriyorum. Başlarda bazı zorluklar yaşadım, takıma katılma isteğim ailem ve çevremdekiler tarafından yadırgandı." diye konuştu.

Hassan, hentbol takımının kadın oyuncularını "alışılagelmiş adet ve gelenekleri aşan azınlık" olarak değerlendirdi. Takımın diğer oyuncusu 22 yaşındaki Besme el-Katravi de sevdiği bir spor dalı olan hentboldaki becerilerini geliştirebilmesi için bir fırsat yakaladığını belirterek, antrenmanlarına devam edeceğini kaydetti.

Hentbola uygun spor salonu, araç ve gerece ihtiyaçları olduğunu aktaran Katravi, "İlgili merciler, spora daha fazla katkı sağlamalı ve kadınların da çeşitli spor dallarında aktif olması için destek olmalı." ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Araştırmaları Merkezi’nde görevli Gassan Muheysin ise Filistin hukukunda, kadınların profesyonel şekilde spor yapmasına mani bir yasanın olmadığını vurgulayarak, Gazze’de kadınlara yönelik spor faaliyetlerinin, bireysel girişimler, basketbol, voleybol ve karate kursları ile kısıtlı olduğunu aktardı. Muheysin, bölgede yaygın olan adet ve gelenekleri zedelemeden, kadınlara yönelik spor aktivitelerinin tesisi için çaba sarf ettiklerini belirterek, İslam dinine uygun olacak şekilde, kadınları bu alanda teşvik etmek ve onların taleplerini karşılamak adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ