MENÜ

Lochte özür diledi

Olimpiyat ve dünya şampiyonu ABD’li yüzücü Lochte, 3 arkadaşıyla silahlı soyguna maruz kaldıkları iddialarının doğru çıkmamasının ardından özür diledi.

Lochte özür diledi

ABD Milli Takımı’nın olimpiyat ve dünya şampiyonu yüzücüsü Ryan Lochte, milli takımdan 3 arkadaşıyla silahlı soyguna maruz kaldıkları iddialarının doğru çıkmamasının ardından özür diledi.

Sosyal medya hesabı Instagram’dan açıklama yapan Lochte, konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmak için hukuki durumun netleşmesini ve takım arkadaşlarının güvenli bir şekilde eve ulaşmasını beklediğini belirterek, "Geçen hafta yaşanan olayı anlatırken daha dikkatli ve samimi olmadığım için, Olimpiyat Oyunları’na katılarak hayallerini gerçekleştiren sporcuların üzerindeki ilginin dağılmasından dolayı özür dilemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yabancı bir ülkede geç saatlerde arkadaşlarla dışarı çıkmanın, dil sıkıntısı nedeniyle bir yabancının size silah doğrultması ve gidebilmeniz için sizden para talep etmesinin travmatik olduğunu vurgulayan 32 yaşındaki sporcu, "Ne olursa olsun o geceki davranışımda daha sorumlu olmam gerekirdi. Takım arkadaşlarımdan, taraftarlardan, sponsorlardan, yarışmacılardan ve bu muhteşem organizasyonu düzenleyenlerden özür dilerim. Yaşananlarda sorumluluğum olduğunu kabul ediyorum ve bunlardan bazı değerli dersler çıkardım." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Olimpiyat Komitesi tarafından pazar günü yapılan açıklamada, yüzme milli takımından Lochte ve 3 arkadaşının, Rio de Janeiro’da gece kulübü çıkışında bindikleri taksinin önünü kesen polis üniforması giymiş kişiler tarafından silahlı soyguna maruz kaldıkları ileri sürülmüştü.

Saldırganların, ABD’li sporcuların para, cüzdan ve bazı kişisel eşyalarını çaldığı iddia edilmişti. Brezilya polisi ise dünkü açıklamasında, Ryan Lochte ile 3 arkadaşının, 2016 Olimpiyat Oyunları’nın düzenlendiği Rio de Janiero’da 14 Ağustos’ta yaşadıklarını iddia ettikleri silahlı soygunun, uydurma bir hikayeden ibaret olduğunu bildirmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ