MENÜ

Okan Buruk'tan bomba açıklama!

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin Teknik Direktörü Okan Buruk, hakkında çıkan FETÖ'cü iddialarına açıklık getirdi.

Okan Buruk'tan bomba açıklama!

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe’nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, Sarı-Kırmızılıların hangi ligde olursa olsun üst sıralar için oynamak zorunda olduğunu bildirdi.

Sepil, Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, bir spor kulüpleri olduğunu hatırlatarak, başta hentbol olmak üzere mücadele ettikleri diğer branşlarda başarılı sonuçlar aldıklarını kaydetti. Futbolda ise geçen sezon istedikleri başarıyı elde edemediklerini belirten Sepil, yaptıkları değerlendirmelerin ardından ilk olarak takımın başına Okan Buruk’u getirdiklerini daha sonra da menajerlik için eski futbolcuları İlhan Şahin’le anlaştıklarını hatırlattı.

18 takımlı TFF 1. Lig’de sezon sonunda Süper Lig’e çıkamayabileceklerini belirten Sepil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz Süper Lig"

"Eğer çıkamasak bile hiç olmazsa gelecek senelere kalabilecek takımın bir iskeletin oluşturmaya çalıştık. Bir takımda transfer hiçbir zaman bitmez, geçen sene yaptığımız hatayı yapmak istemiyoruz. Forvet için takıma yararlı olacak, maddi koşulları da bizim karşılayacağımız isimlere bakıyoruz. O oyuncunun ilk hafta bizimle olmayacağı kesin. Göztepe hangi ligde olursa olsun üst sıralar için oynamak zorundadır. Bu sene de hedefimiz aynı, mümkünse bir üst lige çıkabilmek, elimizden geleni yapacağız."

"Camiadan sabır bekliyorum"

Geçen sezon 1. Lig’de Adanaspor’u 2-0 mağlup ettiklerinde, herkesin rakiplerinin düştüğünü söylediğini hatırlatan Sepil, "Ancak Adanaspor bitime 4-5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bu nedenle camiadan ve sizden de sabırlı olmanızı istiyorum." diye konuştu. Başkan Sepil, geçen sezon oyuncuların kontratlarında bazı hatalar yaptıklarını belirterek, "Bu sene başarıya yönelik bir sistem kurduk. Geçen sene imzaladığımız kontratların arkasındayız." dedi.

"İki sene sonra kendi evimizde olacağız"

2016-2017 sezonunda müsabakalarını Doğanlar Stadı’nda oynamak istediklerini kaydeden Sepil, stadın ikinci haftadaki Altınordu maçına yetişmesi için Bornova Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Mehmet Sepil, Göztepe’nin 2 sene sonra maçlarını kendi stadında oynayacağını belirterek, "Bu stat bittiğinde herkes ’iyi ki bu kadar gecikmişiz’ diyecek. Örnek olacak bir stat yapılacak. Bütün kurumlarla el sıkıştık. Gürsel Aksel’deki stat 24 saat yaşayan bir stat olacak." diye görüşlerini aktardı.

Okan Buruk: FETÖ ile bağlantım yok

Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve sezona iyi başlamak istediklerini söyledi. Buruk, forvet hattı için bir takviye yapacaklarını belirterek, "Bir ihtiyacımız olursa başka bir transfer de yapabiliriz. Savunmada 5 oyuncumuz oldu, önümüzdeki süreçte stoperlerden birisiyle yollarımızı ayırabiliriz." dedi.

Gazetecilerin, Fetullah Gülen’le çekilmiş eski görüntülerini hatırlatması üzerine Buruk, şöyle konuştu:
"O görüntüler 20-22 yıl öncesine ait. Bu kadar geriye döndüğümüzde ülkenin 4’te 1’ini bunun içine koyabilirsiniz. Ülke olarak 15 Temmuz’da inanılmaz bir tehlike atlattık. Bu süreç hepimizin korkuyla yaşadığı terör örgütünün yaptığı inanılmaz bir saldırıydı. Bu saldırının Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ve çağrısıyla halkımız tarafından destansı bir şekilde bertaraf edildiğini gördük. Verdiğimiz şehitlerle bir ülkenin kurtuluşunu gördük. Bu terör örgütünü lanetle kınıyorum. Bu ülkeyi sevenler olarak bu birlikteliğin içinde ülkemizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Okan Buruk, geçmişte iyi niyetle bazı şeyler yapmak istediklerini belirterek, "Bana mağdur diyebilirsiniz, bunun dışında benim işim, benim ailem var. Bunların dışında hiçbir şekilde bağım yok, uzun yıllardır da yoktu." değerlendirmesinde bulundu.

Gökay Akın

Haberin Devamı
YORUM YAZ