MENÜ

Medipol Başakşehir turu zora soktu

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi Play-Off eleme turu ilk maçında Ukrayna’nın dev ekibi Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geldi. Turuncu-Lacivertli ekip kendi sahasında oynadığı maçı 2-1 kaybederek tur için büyük bir avantajı yitirdi.

Medipol Başakşehir turu zora soktu

UEFA Avrupa Ligi Play-Off eleme turu ilk maçında Medipol Başakşehir, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Shakhtar Donetsk ile kozlarını paylaştı. Temsilcimiz sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turu zora soktu.

Karşılaşmanın ilk yarısına ev sahibi ekip hareketli başladı. Geçen ilk 10 dakikadan sonra Ukrayna ekibi de oyuna ağırlığını koymaya başladı. 11. dakikada Başakşehir tehlikeli geldi. Edin Visca sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmayınca pozisyondan gol sesi çıkmadı. Shakhtar Donetsk'te 22. dakikada Marlos Bonfim, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı, Turuncu - Lacivertli ekipte savunma araya girerek tehlikeyi önledi. Bu pozisyon sonrası Medipol Başakşehir topu ağlarında gördü. 24. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest köşe vuruşunda ceza sahası içinde Shakhtar'lı oyuncunun vuruşu Cenk Ahmet'e çarptı ve ağlarla buluştu. Bu golle Shakhtar, Başakşehir karşısında 1-0 öne geçti. Medipol Başakşehir, beraberlik golünü ararken kalesind bir gol daha gördü. Sol kanattan Ismaily'nin yaptığı ortaya düzgün kafa vuruşu yapan Viktor Kovalenko topu ağlara gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıda Medipol Başakşehir'i umutlandıran gol erken geldi. 55. dakikada temsilcimizde Visca ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Javier Estrada Fernandez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emre Belözoğlu meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı ve aradaki farkı 1'e indirdi. 1-2!

Bu golden sonra Shakhtar Donetsk oyuna ağırlığını koydu ve daha çok topa sahip olan taraftı. 58. dakikada Marlos Bonfim altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. Dakikalar 65'i gösterdiğinde Shakhtar Donetsk takımından Dario Srna sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmayınca pozisyon son buldu. 71. dakiakda Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, oyuncu değişikliği ile maça müdahale etti. Kendi kalesine gol atan Cenk Ahmet Alkılıç oyundan çıkarken, yerine Cheikhou Dieng oyuna girdi. 75. dakikada ise Emre Belözoğlu oyundan çıkarken, Samuel Holmen oyuna giren isim oldu. Kalan dakikalarda takımlar geliştirdikleri ataklardan gol sesi çıkaramadı ve Ukrayna ekibi Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup etti.

Rövanş maçı 25 Ağustos Perşembe günü Shakhtar Donetsk'in sahasında oynanacak.



FETÖ'nün gerçek yüzünü gördüm

Haberin Devamı
YORUM YAZ