MENÜ

Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku!

Son dakika gelişmesi... Avrupa futbolunda dengeleri sarsacak bir gelişme yaşanıyor. Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımı tehlikede!

Türk takımlarına Şampiyonlar Ligi şoku!

Avrupa futbolunda tüm dengeleri sarsacak ve Türk takımlarını Şampiyonlar Ligi'nin dışında bırakacak bir senaryo yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Avrupa futbolunda söz sahibi olan 4 ülke; İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya UEFA'ya, Devler Ligi'nin formatının değiştirilmesi için baskı yapmaya başladı.

4 ülkenin temsilcileri, UEFA ile yaptıkları son görüşmede, bundan böyle kendi ülkelerinden dörder takımın mutlaka Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almasını istedi. UEFA ile yapılan görüşmede sponsorların katkısına dikkat çekilerek, formatın değiştirilmesi istendi. Yeni formatta 4 İngiliz, 4 İspanyol, 4 Alman ve 4 İtalyan takımın mutlaka gruplarda yer alması talep edildi.

Fikret Orman'dan Şenol Güneş'e: Beni taraftarın önüne attın

'Yeni lig kurarız!'

Sponsorların bu sayede UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonuna daha fazla para aktaracağı ve organizasyonun daha çekişmeli ve cazip olacağı tezi sunuldu. UEFA'nın eylül ayında yapılacak seçiminde göreve gelecek yönetimin, bu talebi bir an önce gündemine alması ve uygulamanın 2018-2019 sezonu ile birlikte hayata geçirilmesi istendi. 4 ülke temsilcileri, talebin kabul edilmemesi halinde, kendilerinin yeni bir organizasyon inşa ederek İngiliz, İtalyan, Alman ve İspanyol takımlarının toplamda 16 temsilci ile varolacağı yeni bir format oluşturacaklarını UEFA yetkililerine iletti.

'Yeni format planları bozar'

Peki bu talep hayata geçerse ne olacak? Yeni format hayata geçirildiği takdirde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu UEFA sıralaması çok da iyi olmayan ülkelerin şampiyonları Devler Ligi'ne direkt katılma fırsatını kaçıracak. Zira, mevcut sistemde 32 takım gruplarda mücadele ediyor ve Türkiye şampiyonu doğrudan bu 32 takım arasında yer almaya hak kazanıyor.

Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi resmen başladı

'Kontenjan daralacak'

Bahsi geçen 4 ülkeden 16 temsilcinin direkt gruplara kalması durumunda, diğer 16 takım için ülke sıralamasına bakılacak. UEFA sıralamasında ilk 4 sırada (İspanya, Almanya, İngiltere ve İtalya) yer alan ülkelerin ardından sırasıyla Fransa (5), Portekiz (6), Rusya (7), Ukrayna (8), Belçika (9) ve Türkiye (10) geliyor. Ancak UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme ve play off turlarından gelecek diğer İngiliz, Alman, İspanyol ve İtalyan temsilcileri de düşünüldüğünde 16 takımlık kontenjan daralıyor. Bu durumda, ülke sıralamasına bakılarak yapılacak değerlendirmede, Türkiye ligi şampiyonunun direkt gruplara katılma ihtimali hayli zayıflıyor.

'Başkan bombayı elinde bulacak'

UEFA'nın eylül ayında yapılacak olan kongresinde göreve gelecek yeni başkan ve yönetim kurulunun 4 büyük ülkenin talebini ne şekilde değerlendireceği henüz bilinmiyor. Avrupa kulislerinde, "UEFA'nın yeni başkanı bombayı elinden bulacak!" şeklinde yorumlar yapılıyor.

Mehmet Demircan / fanatik.com.tr ÖZEL


Galatasaray istedi, Werder Bremen kaptı

Haberin Devamı
YORUM YAZ