MENÜ

Bolt'u geçtik!

Ramil Guliyev, 200 metre elemelerinde burun farkıyla yarı finale yükseldi, koştuğu dereceyle de bu branşın favorisi Usain Bolt’u geçmeyi başardı. Milli atletimiz 20.23’le, Jamaikalı sprinter ise 20.28’le tur atladı

Bolt'u geçtik!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda atletizm programında en merak edilen isimlerin başında gelen Usain Bolt, 100 metredeki zaferinin ardından ikinci altın madalyasını kazanmak için çıktığı 200 metre elemelerinde rahat bir performans ortaya koydu. 9.seride piste çıkan ‘Rüzgarın oğlu’ yine 0.177 gibi, kötü bir reaksiyonla çıkış yapsa da kendine has stilini konuşturdu, sonradan açılıp, finişi adeta yürüyerek geçti!.. Serisini ilk sırada bitiren Bolt, genel klasmanda ise 20.28’lik derecesiyle 24 sporcu arasında 15.sırada yer aldı.

Foto finişle tur atladı

200 metrede ülkemizi temsil eden iki sporcumuzdan Ramil Guliyev’in serisinde ise inanılmaz bir çekişme yaşandı. Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandığı ve iddialı olduğu bu branşta Guliyev, serisinde geriden gelip, ilk iki sıraya girmeyi başardı. Guliyev son düzlükte, aynı dereceyi koşan Kanadalı Aaron Brown gibi güçlü rakibini burun farkıyla geride bıraktı. 20.23’le bu sezonki en iyi derecesini koşan Guliyev, serisini ikinci bitirip, yarı final biletini kapmayı başardı. Guliyev genel klasmanda ise 10. sırada yer aldı. Öte yandan bir diğer atletimiz Jak Ali Harvey ise, serisinde 6.’lıkta kalarak elendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ