MENÜ

Güzel ve Çirkin

Stadın tamamını dolduran her iki takım taraftarları, 15 Temmuz anısına pankartlar açtı, şehitler unutulmadı. Hep bir ağızdan tezahüratlar yapılırken, seremoni öncesinde sahada görsel bir şölen vardı.

Güzel ve Çirkin

Konya Büyük Belediye Stadı’nda Galatasaray ve Beşiktaşlılar’a yarı yarıya yer ayrılmıştı. Tribünlerin neredeyse tamamı dolarken, Süper Final’in başlamasından hemen önce çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Koltukların üstüne bırakılan 42 bin Türk Bayrağı’nı sallayan taraftarlar, hep bir ağızdan tezahüratlar yaptı. Gündem tabii ki 15 Temmuz’da yaşanan olaylardı. Darbe ve törer lanetlenirken, ’15 Temmuz resmi tatil olsun’, ’Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz’ ve ’Ya devlet başa ya kuzgun leşe’ yazılı pankartlar dikkat çekti. Seremoni öncesinde sahada dev bir Türk Bayrağı açılırken, gençler de ellerindeki harflerle ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ yazısı yazdı.

Dikkat çeken pankartlar
Bu esnada Beşiktaş tribününde, “Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız’ pankartı açıldı. Galatasaray tribünlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin silüetlerinin bulunduğu pankart açılırken, ’Sizi hep ama hep böyle görmek istiyoruz’ yazısı göze çarptı.

Güzel görüntülerin tam aksi olaylar da yaşandı. Konya yolculuğu sırasında Galatasaray ve Beşiktaşlılar arasında taşlı, sopalı, bıçaklı kavga çıktı. Maç esnasında da sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun 3 dakika durdu.

Taraftar yasağının kalkmasının gündemde olduğu şu günlerde, utanç verici olaylar meydana geldi. Konya yolculuğu sırasında otobanda Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaşlılar’ı taşıyan otobüse saldırdı. Otobüsün neredeyse tüm camları kırıldı. Devamında yol kenarında bir benzinlikte iki takım taraftarları karşı karşıya geldi. Taşlı, sopalı, bıçaklı kavgada 4 Sarı-Kırmızılı taraftar yaralandı. Yolculuk sırasındaki olaylar maçtan hemen önce stat çevresinde de devam etti. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen sık sık taşkınlık oldu. Güvenlik güçleri biber gazı ve su ile taraftarları dağıtırken, olay güçlükle yatıştırıldı.

Çıkışta da olaylar
Seremoni öncesinde yaşanan güzel hava ise maç sırasında dağıldı. Galatasaraylı taraftarların bulunduğu kale arkası tribününden 27. dakikada sahaya onlarca meşale atıldı. Muslera kalesini terk etmek zorunda kalırken, oyun 3 dakika durdu. Stat çıkışında da güvenlik artmasına rağmen yine yer yer olaylar vardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ