MENÜ

Kupa maçı öncesi istatistikler

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray, Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. O maç öncesi iki takım arasında oynanan istatiskler şu şekilde

Kupa maçı öncesi istatistikler

Dursun Özbek’ten dostluk mesajı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş ile bugün yapacakları Süper Kupa karşılaşmasının Türk sporunda sevgi ve barış ortamının başlangıç maçı olmasını diledi. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, “Bu karşılaşmanın Türk sporunda sevgi ve barış ortamının başlangıç maçı olmasını diliyorum. Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının yarı yarıya paylaşacağı tribünler önünde oynanacak maçın sonunda skoru ne olursa olsun, kazananın ülkemiz ve Türk sporu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cim Bom’a uğurlu geliyor

Konya Stadı Galatasaray’a uğurlu geliyor... Sarı-Kırmızılılar burada Konya’ya karşı çıktığı iki maçı 4-1 ve 5-0’lık skorlarla kazandı. 2’de 2 yapıp 9 gol atan ve 1 gol yiyen Galatasaray, seriyi bugünkü kupa finalinde Beşiktaş’a karşı sürdürmenin peşinde.

Mete Kalkavan’ın karnesi

Beşiktaş Galatasaray
15 Maç 12
10 Galibiyet 7
2 Beraberlik 3
3 Yenilgi 2
23 Sarı kart 28
42 Aleyhine sarı 24
2 Kırmızı kart 1
- Aleyhine kırmızı 3
- Penaltı -
- Aleyhine penaltı -

Kara Kartal, 106 kez kazandı

Siyah-Beyazlılar, bu akşam Sarı-Kırmızılılar’la tarihindeki 340. mücadelesine çıkacak. Bu karşılaşma öncesinde rakibini 106 kez deviren Beşiktaş, 111 kez sahadan beraberlikle ayrılmıştı. 122 oyunda ise gülen taraf Galatasaray olmuştu. Bu maçlarda Kara Kartal, rakip fileleri 447 kez havalandırırken Cim-Bom ise bu gollere 491 sayıyla cevap verdi.


Derbiye bir de böyle göz atın


Süper Kupa’da 2. randevu

Kara Kartal, Süper Kupa’da bu akşam Galatasaray’la tarihinde ikinci kez karşı karşıya gelecek. Siyah-Beyazlılar, 30 Ağustos 2006 yılında yine Galatasaray’la oynadığı mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanmıştı. Almanya’daki Commerzbank Arena’da oynanan müsabakada Beşiktaş’a galibiyeti getiren golü, 59. dakikada Mert Nobre kaydetmişti.

Beşiktaş’ın tek galibiyeti var

Beşiktaş, Süper Kupa finaline tarihinde 4. kez çıkacak. Siyah-Beyazlılar, daha önceki karşılaşmalardan 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrılmıştı. Kara Kartal, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 2 kez havalandırırken kalesinde 4 gol görmüştü. Beşiktaş, bu alandaki tek galibiyetini 2006 yılında Galatasaray’a karşı alırken; 2007 ve 2009 sezonlarında ise Fenerbahçe’ye 2-1 ve 2-0’lık skorlarla kaybetmişti.


Konya'da sezon provası

Haberin Devamı
YORUM YAZ