MENÜ

Fransa Ligi'nde santra zamanı

Ligue 1’de sezonun ilk maçı, Bastia ile son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain arasında yarın oynanacak.

Fransa Ligi'nde santra zamanı

Ligue 1’de sezonun ilk maçı, Bastia ile son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain arasında yarın oynanacak.

Sezona, Fransa Süper Kupası’nı kazanarak başlayan Paris Saint-Germain, yeni teknik direktörü Unai Emery ile yine ligin favorisi Fransa Ligi'nde "en fazla şampiyon olan takım" unvanını Saint-Etienne, "en fazla maça çıkan ekip" unvanını ise Sochaux taşıyor

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) 2016-2017 sezonunun ilk maçında, son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), yarın deplasmanda Bastia ile karşılaşacak. Lillois’nın şampiyon olduğu 1932-1933 sezonuyla başlayan Ligue 1’in 79. sezonu, yarın başlayacak. Küme düşen Troyes, Gazelec Ajaccio ve Reims’in yerine yeni sezonda Nancy, Dijon, Metz mücadele edecek. Açılış karşılaşması, sezona, Lyon karşısında aldığı 4-1’lik galibiyetle Avusturya’da yapılan Fransa Süper Kupası’nı kaldırarak başlayan son 4 yılın şampiyonu PSG ile geçen sezon ligi 10. sırada bitiren Bastia arasında oynanacak. Armand Cesari Stadı’ndaki maçın başlama vuruşu, TSİ 21.00’de yapılacak.

Takımı, üst üste 3 lig şampiyonluğuna taşıyan Laurent Blanc ile yollarını ayırıp Sevilla’nın başında 3 yıldır UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran Unai Emery’yi teknik direktörlüğe getiren PSG, yine Ligue 1’in en büyük favorisi. PSG’yi bu sezon en çok, şampiyonluklarda büyük pay sahibi Zlatan Ibrahimovic’in, sözleşmesini yenilemeyip Manchester United’a gitmesi etkileyecek.

Paris ekibi ayrıca Lucas Digne’i Barcelona, Gregory van der Wiel’i de Fenerbahçe’ye gönderdi. PSG, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda dikkatleri üzerine çeken Polonyalı Grzegorz Krychowiak’ı 33,6 milyon avro karşılığında renklerine bağladı. Ayrıca Real Madrid’den Jese Rodriguez, Rosario Central’den Giovani Lo Celso, Club Brügge’den Thomas Meunier ve Nice ile özleşmesi sona eren Hatem Ben Arfa ile de kadrosunu güçlendirdi. 2000’li yıllarda adeta fırtına gibi esen ve üst üste 7 şampiyonluk kazandıktan sonra duraklama dönemine giren Lyon, genç ağırlıklı kadrosuyla üst sıraları zorlamaya çalışacak. Son 2 sezondur 2. olan Lyon, 25 milyon avroya Barcelona’ya sattığı Fransız milli stoperi Samuel Umtiti’nin boşluğunu, River Plate’ten aldığı Emanuel Mammana ve Marsilya ile sözleşmesi biten Nicolas N’Koulou ile doldurmaya çalışacak.

Ligue 1’in bir diğer iddialı ekibi ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe’yi eleyen Monaco. Geçen yılın üçüncüsü Monaco, yeni sezon öncesinde savunmasına önemli takviyeler yaptı. Lille’den 15 milyon avroya Djibril Sidibe, Marsilya’dan 13 milyon avroya Benjamin Mendy ve Torino’dan 11 milyon avroya Kamil Glik’i transfer eden Monaco ayrıca Nancy’nin defansif orta saha oyuncusu Youssef Ait Bennasser’i de renklerine bağladı. Geçen yıl Chelsea’de kiralık oynayan Falcao’yu kadrosunda tutan Monaco, 2014 FIFA Dünya Kupası öncesi yaşadığı sakatlıktan sonra kariyeri düşüşe geçen Kolombiyalı golcünün de eski günlerine dönmesini umuyor.

İlk haftanın programı
Ligue 1’de ilk haftanın maç programı şöyle:
Yarın:
Bastia-Paris Saint Germain
Monaco-Guingamp
13 Ağustos Cumartesi:
Bordeaux-Saint Etienne
Montpellier-Angers,
Caen-Lorient
Dijon-Nantes
Metz-Lille
14 Ağustos Pazar:
Nancy-Lyon
Nice-Rennes
Marsilya-Toulouse

Haberin Devamı
YORUM YAZ