MENÜ

Rio'da karaborsacı avı!

Olimpiyat biletlerini yüksek fiyattan satmaya çalışan Kevin Mallon isimli kişi dün gözaltına alındı. Mallon’un bağlı olduğu İngiliz THG adlı şirketin, 150 bin Pound değerindeki biletlerden 10 milyon Pound gelir elde etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Rio'da karaborsacı avı!

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na bilet skandalı damgasını vurdu. Organize bir suç şebekesinin, oyunların açılış-kapanış seremonileri dahil olmak üzere çok sayıda bileti önceden satın aldığı ve bunları illegal yöntemlerle yüksek fiyattan satışa çıkardığı tespit edildi. Brezilya polisi, bazı ihbarlardan yola çıkarak İrlanda vatandaşı Kevin Mallon’u gözaltına aldı. 36 yaşındaki Mallon’un kaldığı lüks otel odasında yapılan aramada çok sayıda bilet ele geçirildi. Değeri yaklaşık 150 bin Pound (579.915 TL) olan biletlerin, karaborsa dahil olmak üzere farklı yöntemlerle satılarak, toplamda 10 milyon Pound’dan (38.661.000 TL) fazla gelir elde edilmesinin planlandığı vurgulandı.

400’e almış, 8 bine satmış

Soruşturmanın merkezindeki şirket olan Mallon’un çalıştığı THG’nin, özellikle zengin müşterilere odaklandığı bildirildi. Mallon’un verdiği ifadede, 400 Pound’a (1.546 TL) aldığı Olimpiyat’ın kapanış biletlerini 8 bin Pound’dan (30.928 TL) sattığını söylediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre aynı şirketin, yine Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda da benzer satışlar yaptığı, şirketin üst düzey yöneticisi James Sinton’ın bu dönemde tutuklandığı ve ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ