MENÜ

Hikmet Karaman, transferin bitmesini istiyor

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Teknik direktör olarak ben bir an önce bitmesini istiyorum ama önümüzdeki durumu ve ülkemizin içindeki durumu yakinen gören birisi olarak sabırla bu işin sonuca varacağını bildiğimiz için taraftarlarımız sakin olsun" dedi.

Hikmet Karaman, transferin bitmesini istiyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Takım performansını üst seviyeye çekecek oyuncu grubunu daha transfer etmedik. İki orta saha, biri sekiz biri on numara, bir santrforu yüzde yüz para verip alacağız." dedi.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transferde geç kalındığı yönünde eleştiri aldıklarını ancak kulübün ekonomisi, futbolculara ödenen garanti para yerine maç başı ödeme yöntemi ile transferde yol aldıklarını söyledi. Transfer çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Hikmet Karaman, "Takım performansını üst seviyeye çekecek oyuncu grubunu daha transfer etmedik. İki orta saha, biri sekiz biri on numara, bir santrforu yüzde yüz para verip alacağız. Teknik direktör olarak ben bir an önce bitmesini istiyorum ama önümüzdeki durumu ve ülkemizin içindeki durumu yakinen gören birisi olarak sabırla bu işin sonuca varacağını bildiğimiz için taraftarlarımız sakin olsun. Takım stratejisini yukarı taşıyacak üç veya dört oyuncu, transfer sezonu sonuna kadar yapacağız." diye konuştu.

Transferde acele etmeleri gerektiğine dikkat çeken Karaman, "Bu hafta mutlaka iki oyuncunun işi bitmesi şart. Bunun bir an önce bitmesini istiyorum. Bunu en çok isteyenlerin başında geliyorum." şeklinde konuştu.

"Itandje için henüz karar verilmedi"

Karaman, Itandje’nin takım kaptanı olmasına rağmen sorumsuz davrandığını ve sezon başı kampına katılmadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Itandje hiç kimseyi aramadı. Eğer bir futbolcu hiç kimseyi aramaz ve 15 gün sonra gece yarısı kampa gelirse kulübün yetkilisi profesyonellik içerisinde ona gerekli cevabı verir. Bu kişi aynı zamanda bizim takım kaptanımız. Sakat olduğunu söylüyor. Kweuke de sakat ama kampa katıldı ve en iyi yerlerde tedavisini yaptırıyoruz. Oyuncularla ligi bitiriyorsun ama kampa 9-10 kilogram fazla ile geliyor. Fenerbahçe’de Fernandao bile eleştiriliyor. Burada duygusallığa yer yok. Herkes işini yapacak. Elbette bizim görevimiz affedici olmak ve oyuncuyu kazanmak. Itandje ile ilgili geleceğe dönük bakacağız ancak bir kaleci daha mutlaka alacağız."

Karaman, Itandje’nin takımdan ayrı çalışmalarını sürdürdüğünü bu konu ile ilgili kararın sağduyulu bir şekilde verileceğini ifade etti.

Kweuke’nin sakatlık sorunu

Takımın önemli kozu olan Kweuke’nin geçen sezonun ikinci yarısında Gençlerbirliği maçında penaltı golü sonrası sevinç esnasında sakatlandığını hatırlatan Karaman, bu oyuncunun ameliyat sonrasında rehabilitasyon ve tedavi sürecinin devam ettiğini vurguladı. Kweuke’nin çok iyi çalıştığına dikkat çeken Karaman, "Bu çalışma ile kendini iki ay öne çekti. O kadar istekli ki geldikten sonra altı kilo verdi ve inatla çalışmaya devam ediyor. Yanında çok önemli fizyoterapistler var. Bu çalışma hızı sezona yetişmesini ne kadar geriye çekeceği önemli. Bu süreçte rehabilitasyon da çok önemli ve sakatlığının nüksetmemesi lazım." şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ