MENÜ

Cihat Arslan: Küçücük bir ilçeden Avrupa'ya

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Avusturya’da FANATİK’in sorularını yanıtladı, hedeflerini anlattı: Hedefim Avrupa Ligi’nde oynayan bir ilçe takımı yaratmak, bunu da Akhisar’da başarabilirim.

Cihat Arslan: Küçücük bir ilçeden Avrupa'ya

Ege ekibinin başında başarılı bir sezonu geride bırakan Cihat Arslan ideallerini anlattı, Türk futbolunu, A Milli Takımı ve gündemi değerlendirdi. İşte sözleri:

“Hocaları PTT, Süper Lig hocası diye ayırmamak lazım. Öyle olsa Guardiola bugün bu duruma gelebilir miydi! Algı yanlış. İddia ediyorum şu anda PTT 1. Lig’de, 3 büyükleri çalıştırabilecek 2-3 tane çok donanımlı hoca var. Üste gelseler daha rahat ederler. Süper Lig’de kalite, algı farklı. Daha kolaylaşıyor işler. Şampiyon olmazsan hep başarısızsın! 10 sezon hocalık yaptık. Bana deseler ki İngiltere’de önemli bir kulüp; ben giderim çalıştırırım. O donanıma sahibim. Bu sezon Akhisar’da işimiz daha zor. Anlayışımız takıma yansıdı. Bunu sürdürebilmek değerli.”

‘Eskişehir maçında hocalığı bırakırdım’

“Eskişehir maçında yaşananlar ömür boyu unutulmaz. Geri dönüp baktığımda krizi doğru yürütmüşüm. 8 dakika oyun durdu. Yardımcılarıma, kulübedeki hocalara, yönetime, futbolculara, LİG TV’ye hepsine sordum. Herkesten doğru karar geldi. Görüntüye de baktık. Sonrasında Eskişehir gol atsın diye çok dua ettim. Eğer Eskişehir haklı çıksaydı istifa ederdim, teknik direktörlüğü bırakırdım. Kimsenin üstüne bakarak prim elde etmeyiz. Musalla taşına koyduklarında çocuklarıma iyi baban vardı desinler yeter bana. İnsanın hayata bakışında kırılmalar olur. Babam memurdu benim. Balıkesir’de öldü. Cenazesi avluya sığmadı. Sokak insanlarla doldu. Orada dedim ki; ‘Cihat hayat bu’... 5 tane villan olsa ne olur, saygı görmedikten sonra.”

‘Rodallega için pazarlık yapılmaz’

“Rodallega ihtimali ortadan kalktı. Olsaydı şimdiye kadar olurdu. Bu saatten sonra olması ona da bize de zarar verir. Ben pazarlık bile yapılamaz diye düşünüyorum artık kim isterse. Zaten Hugo’nun da öyle bir niyeti yok. Çok da mutlu. Bir şey olsa ilk adı geçtiğinde olurdu. Bu sezon gol kralı olabilir.”

‘Setkus’a çok üzüldüm’

“Sivas maçında Setkus’un ayağın altından top kaçınca onun yerine kendimi koydum; bu yükle yaşanmaz. Bir şehir omuzunda. Neye sevineceksin. O adam öyle üzülürken o gole sevinilir mi!. Futbolcuyken de Kasımpaşa-Altay maçında aynı şeyi yaşadık. Sevinirken rakibin üzüldüğünü görünce ilk olarak onları teselli etmeye
gittim.”

‘Teknik direktör mührünü vurmalı’

“Akhisar’da yönetim şekli başarıda bir numara. Biz tamamlayıcı unsuruz. Teknik direktör de mührünü vurursa başarının devamı geliyor. Şu an eksiğiz, daha iyi olmak için elimizden geleni yapacağız. Avrupa hayalimiz var. Bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Avrupa Kupası’na giden ilçe takımı olacağız. Yukarıda ses getirecek bir takımı Anadolu’dan çıkarmak en büyük hedefim. İkincisi de Avrupa’da çalışmak.”

‘Milli Takım’a stoper seçilmedi’

“Milli takım stopersiz gitti. Bence vardı ama tercih edilmedi. Caner Osmanpaşa çok rahat oynardı. Yanlış doğru herkese göre değişir. Ama turnuva bitince kamuoyu değerlendiriyor. TFF bir prim belirlemiş. Bunda sıkıntı yok. 2 milyon Euro da olur. Bunun sorun haline getirilmesi problem. Milli Takım’da kimin parası kalmış! Karşıyaka’da oynarken Piontek’le Fatih hoca beni izlemişti. Beğenmişler. Kulüp müdürü geldi, ‘pasaportlarını hazırla milli takıma gidiyorsun’ dedi. Ne kadar ağladığımı anlatamam. Orada para konuşulmaz.”

FANATİK ÖZEL

Haberin Devamı
YORUM YAZ