MENÜ

Tutya final şansını kaybetti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda artistik cimnastikte ülkemizi temsil eden 17 yaşındaki Tutya Yılmaz, müthiş bir performansa imza attı ancak ABD'li sporcuların serilerinden sonra Milli sporcumuz, 10.sıraya gerileyerek final şansını kaybetti.

Tutya final şansını kaybetti

Cimnastik tarihinde kadınlarda olimpiyata giden ikinci Türk sporcumuz olan Tutya Yılmaz performansıyla alkışı haketti.

Eleme turunda mücadele eden Tutya Yılmaz atlamada 13.733, asimetrik barda 12.166, denge aletinde 14.500, yer alıştırmalarında 12.733, toplamda 53.132 puan aldı.Ve elemeler serisinin sonunda,30 sporcu arasında 5.sıraya yerleşti.

Final şansını kaybetti

Tutya Yılmaz’ın mücadelesi içinde en önemlisi denge aletindeki ortaya koyduğu performans oldu. Çünkü 14.500 puanla Çinli rakibinin Yilin Fan’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Yani serisinde alabileceği en iyi puana ulaştı.

Ardından yapılan ikinci tur elemelerin sonunda da Rumen Catalina Ponor’un 14.900 puanıyla liderliğe oturması, milli cimnastikcimizi 3.’lüğe geriletse de dengede Rus rakiplerini geride bırakması, final için çok önemliydi. Son 2 tur elemesi oynanmadan Tutya’nın denge aletinde finale kalma şansını sürdürdü ancak ABD'li sporcuların 2. turdaki serilerinden sonra Milli sporcumuz, 10.sıraya gerileyerek final şansını kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ