MENÜ

Andre Castro: Sorun Donk'ta değil yanında!

İstanbul ekibinde 3 yıldır başarıyla forma giyen Andre Castro’yla eski hocası Pereira’yı, Galatasaray’da başarılı olamayan Donk’u, Portekiz futbolunu ve Süper Lig’i konuştuk. İşte Kasımpaşa’nın başarılı orta saha oyuncusunun önemli tespitleri.

Andre Castro: Sorun Donk'ta değil yanında!

Röportaj: Ömer Necati Albayrak

Fenerbahçe
Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın son derece tartışıldığı günlerde Kasımpaşa’daki eski öğrencisi Andre Castro, Portekizli’ye övgü yağdırdı.

Kasımpaşa’nın Avusturya kampında FANATİK’in sorularını yanıtlayan Lacivert-Beyazlılar’ın başarılı orta saha oyuncusu, Galatasaray’da Donk’un neden başarılı olamadığı hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı:

‘Pereira başaracak’

Vitor Pereira’nın antrenör olarak kalitesinden hiçbir şüphem yok açıkçası. Çünkü onunla çalıştım. Antrenman metodlarını, egzersizlerini çok iyi biliyorum. Bu konuda bir eksiği yok. Geçen seneki problemi Türkiye’ye adaptasyon süreciydi. Teoride Fenerbahçe’nin kadrosu çok kuvvetli. Ben, ligi daha iyi tanıyan Pereira’nın bu kez başarılı olacağına inanıyorum. Çalıştığım en iyi hocalardan biri. Kasımpaşa’da bir orta saha oyuncusu var. Onu alırsa kesin şampiyon olur. (Kendisini kastediyor). Tabii ki şaka yapıyorum.”


Vodafone Park'taki güzel Jelena'yı gölgede bıraktı


'Telefonda anlattı'

“Donk, Galatasaray’da malesef çok iyi performans gösteremedi. Burada oynarken ben onun açıklarını kapatabiliyordum, ileri gittiğinde ben kalıyordum. Bu takıma orta saha güveliği sağlıyordu, aynı zamanda da Donk’a özgürlük veriyordu. Galatasaray’a gittikten sonra yaptığımız telefon konuşmalarında aynı şeyi söyledi hep. ‘Senin gibi bir oyuncunun eksikliğini hissediyorum yanımda. Çünkü sen olmadan aynı şeyi yapmam çok mümkün olmuyor’ dedi. Donk buradaki rahatlığı bulamıyor saha içerisinde. Biz çok iyi anlaşıyorduk ve taktik olarak takımı diri tutuyorduk.”

‘İşi kolay değil’

Galatasaray’da ya da Donk’un yanında benim tarzımda bir oyuncu olmaması onun istediklerini sahaya yansıtamamasındaki en büyük etken bence. İşi kolay değil. Çünkü herkes hücuma top taşıyabilecek seviyede ve daha fazla oyuncu sorumluluk alabiliyor. Telefonda da bu durumdan zorlandığını söylüyor. Bu yüzden sorun Donk’ta değil bence. Sanırım yanına benin gibi bir oyuncu lazım.” (Gülüyor)



‘Beşiktaş’la anlaşıyorduk’

“Her oyuncunun olduğu gibi benim de büyük hedeflerim var. Kiralık olarak buraya geldikten sonra Beşiktaş’a gitme durumum oldu. Benimle ilgilendiler. Fakat Kasımpaşa’da opsiyon vardı ve kullandılar. O yüzden buraya geldim. Bu sene kontratımın son senesi. Daha iyi takımlarda oynamak için elimden geleni yapacağım.”


İşte biten transferler!


‘Fernando Santos bir taktisyen’

“Portekiz Milli Takımız büyük iş yaptı. Geçmiş zamandan bu yana düşünürsek hep kazanmaya yakındık. Ama başaramamıştık. Bu kez sistem farklıydı. Atak yerine kompakt oyuna geçişti. Ronaldo dahil herkes defans yaptı. Kontralarla gol bulmaya çalıştık. Bu taktikle Avrupa Şampiyonu oldu Türkiye. Bu kadar üst düzey oyuncuya defans yaptırmak kesinlikle teknik bir başarıdır. Hocamız Santos’a borçluyuz bunu. Geniş kadroda ben de vardım. Mevkiimde en çok maça çıkan ve gol atan oyuncuyum. Bundan sonra milli takıma girmek istiyorum.”

‘Diego yapamadı çünkü Porto’da da aynıydı’

“Diego benim arkadaşım. Her şey beklentiyle alakalı. Porto’dayken de aynı şeyi yaşadı. Sahip olduğu yetenekler çok üst düzey ve beklentiler büyük. Bu beklentileri sahaya yansıtamadığında tepki alıyor. Zaman zaman iyi oynasa da bir türlü karşılayamadı beklentileri bu yüzden.”

‘Passolig zarar veriyor’

“İlk geldiğimde bu kadar iyi bir lig olduğunu tahmin etmemiştim. Passolig yoktu. Statlarda seyirci sayısı fazlasıydı. Bizim stadımız da dahil olmak üzere birçok takım taraftarsız oynuyor. Böyle iyi bir lig için bu durum çok iç açıcı değil. Yabancı sınırının kalkması ligin daha da gelişmesini sağladı. Taraftar sorunu da ele alınmalı.”

‘Hakemler yüzünden Avrupa’ya gidemedik’

“Penaltılar, verilmeyen gollerimiz ve daha bir sürü şey. Hakemlere çok saygılıyım ama burada çok ilginç olaylar yaşadım. Kazandığımız Beşiktaş maçının tekrar edilmesini hiç unutamam. Osmanlı maçında verilen penaltıyı 5-6 hakemin görememesi anlatılamaz. Avrupa’ya gidemediysek kesinlikle bu hakemler yüzündendi.”

‘Gidenlere rağmen iyiyiz’

“Scarione hep iyi oynuyordu, önemli kayıp. Del Valle, Hakan Arslan, Eren ve Keneth’in büyük rolleri vardı. Onların yokluğunu hissedeceğiz. Yine de Pavelka, Koita gibi kaliteli oyuncularımız var. Daha dar bir kadroyuz. Herkes işini daha ciddiye almak zorunda. Buna rağmen iyi işler yapacağız. Rıza hoca gerçekten çok iyi bir hoca. Takımda çok iyi bir atmosfer yaratıyor. Taktik hamleleri çok yerinde. Onla çalışmaktan memnunum. Herkes onu çok seviyor.”


Dzsudzsak Bursa'dan Al Wahda'ya transfer oldu

Haberin Devamı
YORUM YAZ