MENÜ

Ceyhun Gülselam: Yeniden zirveye...

Karabükspor’un flaş transferi Ceyhun Gülselam, “6 yıl Trabzon ve Galatasaray’da oynadım. Bundesliga hayalimi gerçekleştirdim. Artık kendimi daha olgun ve güçlü hissediyorum. Yeni takımımla birlikte yeniden zirveye çıkmak, milli takımda düzenli olarak oynamak istiyorum” dedi.

Ceyhun Gülselam: Yeniden zirveye...

Bayern Münih altyapısında yetişen, Almanya’dan teklif almasına rağmen Ay-Yıldız’dan hiçbir zaman vazgeçmeyen Ceyhun Gülselam, 2 yıllık aradan sonra yeniden Süper Lig’e döndü. 3 yılı Trabzon, 3 yılı ise Galatasaray olmak üzere 6 sezonluk Süper Lig deneyiminin ardından Hannover forması giyen başarılı orta saha oyuncusu, Hollanda’da FANATİK ekibinin sorularını yanıtladı.

Ceyhun, “Bundesliga’da oynamayı hep istemiştim. 6 yıl Türkiye’de top koşturduktan sonra Almanya’da forma şansı buldum. Zaten Bayern Münih altyapısında futbola başladım. Bundesliga bence İngiltere’den sonra en iyi lig. Oyun tarzımı geliştirdim ve tabii yaşın getirdiği rahatlık da var. Artık saha içinde daha hızlı düşünebiliyorum” dedi ve şöyle devam etti:

‘İspanya’dan da teklif vardı’

“Her ligin ayrı bir zevki vardır ve farklıdır. Türkiye’den herkes Bundesliga’da oynayamaz. Oradan buraya gelip, sıkıntı yaşayan oyuncular da var. Ancak şunu söylemeliyim ki; Bundesliga farklı bir tempo gerektiriyor. Hannover’den ayrıldıktan sonra yine Almanya’dan teklifler aldım. İspanya’dan öneriler vardı. Ama sadece Türk pasaportum olduğu için sıkıntı oldu. Ben hep Türkiye’ye sıcak baktım.”

‘Milli takıma gideceğim’

“6 kez milli oldum. Bayern Münih’te oynarken hep Alman olmamı istediler. Ama benim tercihim netti bu konuda. Hep Türkiye forması giymek istedim. Babam da, ben de aynı düşünüyorduk. Türkiye’yi seçmeyenlere saygı duyuyorum. Benim aklımdan hiç geçmedi bu. Futbolcu olarak hedef koymak lazım. Benim de her zaman milli takım hedefim var. Geçen sene 13 maç yaptım. Oraya gitmek için oynamak lazımdı, daha fazla oynasaydım ben de seçilirdim belki. Ancak Dünya Kupası Elemeleri’nde oynamak için elimden geleni yapacağım.”

‘İlk maç duygusal olacak’

Galatasaray ve Trabzonspor’da 3’er sene oynadım. Çok güzel şeyler yaşadım. İki camiaya da bu açıdan yürekten teşekkür ediyorum. İlk maç şansımıza Galatasaray’la olacak. Taraftarla aramız her zaman iyiydi. Buradan ayrıldıktan sonra ilk maçı Galatasaray’a karşı oynamak duygusal olacak. Ancak lige çıkan her yeni takım, sezona galibiyetle başlamak ister.”

‘Karabük’ü seçtim çünkü...’

“Karabükspor’da ben dahil pek çok yeni oyuncu var. Dolayısıyla zaman gerekiyor. Burada çok iyi karşılandım. Uyum sürecini atlatırsak, çok iyi takım olacağımızı düşünüyorum. Açıkçası Karabükspor’da gösterilen ilgi ve verdikleri güven beni etkiledi. İnanıyorum ki bu sezon başarılı olacağız”

FANATİK ÖZEL

Haberin Devamı
YORUM YAZ