MENÜ

Abdullah Avcı: Gruplara kalmak istiyoruz

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunu geçip gruplara kalarak Türk futbolu adına iyi bir şey yapmak istediklerini söyledi.

Abdullah Avcı: Gruplara kalmak istiyoruz

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunu geçip gruplara kalarak Türk futbolu adına iyi bir şey yapmak istediklerini söyledi.

Medipol Başakşehir'in, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında deplasmanda karşılaştığı Hırvatistan'ın Rijeka takımıyla 2-2 berabere kalarak play-off turuna yükseldiği maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Abdullah Avcı, iyi bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ülkenin yaşadığı süreçte insanların dikkatini futbol oyununa çevirmemiz, tur atlamamız bizi son derece mutlu etti. İyi bir takıma karşı oynadık. Sert, agresif, tempolu bir takım. Basit pas hataları yaptık, ama oyundan hiç kopmadık. Tarihimizde geçen sene ilk defa Avrupa kupalarına kaldık. Bunun üzerine bir tık daha koyup, gruplara kalarak Türk futbolu adına iyi bir şey yapmak istiyoruz. İlk golümüzü geçen sene attık, ilk puanımızı geçen hafta aldık, bugün de play off turuna yükseldik."

Medipol Başakşehir'in ikinci golünün asistini yapan genç futbolcu Cengiz Ünder ile ilgili de konuşan Avcı, "Cengiz için Altınordu kulübüne teşekkür ediyoruz. Geldiği günden beri çok iyi çalışıyor. Antrenman süresince kendini takıma kabul ettirdi. Bu oyunculara erken forma şansı verirsek, kazanırız. Yetenekleri çok uzatmadan Türk futboluna kazandırmalıyız. Edin Visca da bıraktığı yerden devam ediyor. Bundan sonraki süreç de umarım bizim için iyi gider" diye konuştu.

Başakşehir'in iki golünü kaydeden Edin Visca da hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu vurgulayarak, "Övgüler sırf bana değil tüm takım arkadaşlarıma olmalı. Bizim için gerçekten çok önemli bir galibiyetti. Bugün bu galibiyeti kutlamalıyız ama yarından itibaren play-off için çalışmaya başlamalıyız. Hedefimiz gruplara kalmak" dedi.

Genç oyuncu Cengiz Ünder ise, şöyle konuştu:

"Geçen maçta 90+3'te kaçırdığım gol işimizi daha da zorlaştırdı. Hocamız sağ olsun bu maçta da şans verdi. Geçen hafta gol atamadım ama bu hafta asist yaptım. Başakşehir'e geldiğimde ilk asistim oldu. Gol olduğunu görünce çok mutlu oldum. O anı bir dahaki maçlarda tekrar yaşamak isterim. Abdullah hocama da çok teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ