MENÜ

Emin Müftüoğlu: Dünya Turu takvimi 3 yıllık olarak planlandı

Dünya Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2017 Dünya Turu Takvimini açıklarken Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unu (Tour Of Turkey) bir üst kategoriye almasının yankıları sürüyor.

Emin Müftüoğlu: Dünya Turu takvimi 3 yıllık olarak planlandı

Dünya Klasmanına giren Tour Of Turkey'nin bu konumunu DHA'na değerlendiren Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Başta UCI Başkanı Brian Cookson, Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Fransa Bisiklet Federasyonu Başkanı David Lappartient'in katkıları büyüktür. Kendileri Türkiye'nin bu kategoriyi atlamasında büyük destek vermişlerdir" dedi.

ORGANİZASYON 2017 TAKVİMİNDE 18-23 NİSAN'DA

Müftüoğlu, Erkekler Profosyonel Yol Bisikletinde 2017 Dünya Turu'nun toplam 15 ülke ve 4 kıtaya yayılacak şekilde oluşturulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yeni uygulamada takvim genişletilmiş, toplam 37 yarışmadan oluşmaktadır. Bu yarışların 10 tanesi takvimde ilk kez yer almaktadır. Sezon Ocak ayında Santos Tour Down Under yarışı ile başlayacak, Eylül ayında II Lombardia yarışıyla bitecektir."


Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dünya takviminde


CUMHURBASKANLIĞI BİSİKLET TURU SPORUN KÜRESELLEŞMESİNİ YANSITMAKTADIR

Emin Müftüoğlu, Dünya Turu takviminin, 2017-2019 yılları arasını kapsayacak şekilde 3 yıllık olarak planlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"UCİ Başkanı Brian Cookson yeni takvimi, Profesyonel Erkek Yol Bisikletinin gelişimi açısından büyük bir adım olarak gördüğünü, bu gelişimden dolayı büyük bir keyif duyduğunu ifade etmiştir. Türkiye'nin kategori atlamasında ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tour Of Turkey'in tanıtımına katkı yaparak sokakta bisiklete bindiği gösterilmiş, bundan duyulan memnuniyet ayrıca ifade edilmiştir. Dünya Başkanı ile birlikte Fransa Bisiklet Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda UCI bünyesinde Erkekler Profesyonel Yol Bisikleti Komitesi Başkanı David Lappartient de ülkemizin kategori atlamasına büyük destek vermişlerdir. Tur'umuz seneye 18-23 Nisan tarihlerinde koşulacak ve altı gün sürecek şekilde takvime girmiştir. Ülkemiz sporuna hayırlı olsun."

Faik GÜRSES - İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ