MENÜ

Süper İkili: Nakoulma ve Welliton!

Avusturya kampında FANATİK’e konuşan Sarı-Kırmızılılar’ın yeni yıldızları son derece iddialı. Nakoulma, “Buraya goller ve asistler için geldim” derken Welliton ise, “Rusya Ligi’nde iki kez gol krallığı yaşadım şimdi ise sıra burada. Kayserispor’da çok aşarılı olacağım” sözlerini sarf etti.

Süper İkili: Nakoulma ve Welliton!

Röportaj: Ömer Necati Albayrak

3 BüYüKLERi BEKLiYORUM!


Sezonun ilk 7 haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’la kozlarını paylaşacak olan Kayserispor’u son derece zorlu bir fikstür bekliyor. Prejuce Nakoulma ise taraftara, “Rahat olun” mesajı gönderiyor ve ekliyor: “Maç seçtiğim iddialarına katılmıyorum. Bu konuda yorum yapmak da istemiyorum. Çünkü cevabı sahada vermeyi tercih ediyorum. Her maça yüksek konsantrasyonla çıkıyorum. Takımım için her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Evet, büyük takımlara karşı daha fazla şansım olduğunu kabul ediyorum ama bunu maç seçmekle açıklayamayız. Sezonun hemen başında böylesine güçlü rakiplere karşı oynayacak olmak elbette kolay değil. Ancak bizi bu yüzden transfer ettiler ve ben de bu maçlarda goller atmak, asistler yapmak için vargücümle oynayacağım.”

Mersin’de sorun fazlaydı’

“Mersin’de kendi adıma çok iyi iki sezon geçirdim. İki takımı kıyaslamam doğru olmaz ama Mersin’de saha dışı sorunlar fazlaydı ve futbola konsantre olmak zordu. Buna rağmen iyi bir çıkış gösterdik. Kayserispor ise çok iyi yönetilen bir kulüp. Burada kendimi ve oyun karakterimi çok daha iyi ifade edebileceğimi düşünüyorum.”

‘Kutlu bizim için şans’

“Süper Lig’de çok sayıda kaliteli oyuncu var. İlk senemde yabancı sınırı vardı ve bunun kalkması bana göre bence Süper Lig’in kalitesini artırdı. Çok iyi oyuncular var artık Türkiye’de. Yeni sezonun başlamasını bu yüzden açıkçası sabırsızlıkla bekliyorum. Hakan Kutlu ile Mersin’de de çalışmıştım. Benden ne istediğini tam olarak biliyorum ve bu yüzden Kayserispor’a çok çabuk uyum sağladım. Umarım sezonun başlamasıyla bunu sahaya da yansıtabilirim.”

‘Damga vuracağım’

“Kendime şu anlık bir gol hedefi koymadım. Çünkü bir sınır koymak istemiyorum. Kayserispor’da en iyi sezonumu yaşayarak gollerim ve asistlerimle lige damga vurmak istiyorum. Bu takımda bunu ve fazlasını yapabilirim. Şu an kamptayız ve sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz.”

‘Asıl yıldız Aatif’

“Süper Lig’de birçok yıldız olabilir ama benim en çok beğendiğim oyuncu Aatif... Sivasspor’da takımı kötü bir sezon geçirmesine rağmen o hep iyiydi. Hep sahada farkını gösterdi. Şimdi Fenerbahçe’de ve bana göre orada da adından fazlasıyla söz ettirecektir. Çok iyi işler yapacağından şüphem yok. Fenerbahçe gerçektan çok doğru bir transfer yaptı.”

KRAL BEN OLACAĞIM

Mersin’in iki sezondur gol yükünü çeken, sözleşmesi sona erdikten sonra ise aynı Nakoulma gibi Kayserispor’un yolunu tutan Welliton da Sarı-Kırmızılı camiayı heyecanlandıracak mesajlar yolladı Avusturya’dan... Mersin’den ayrıldıktan sonra birçok takımdan teklifler aldığını söyleyen Brezilyalı forvet, “Rusya Ligi’nde daha önce iki kez gol krallığı yaşadım. Bu gerçekten güzel bir duygu. Kariyerimin en iyi günlerini Rusya’da geçirdiğimi düşünüyordum. Ancak Türkiye’ye geldikten sonra bu fikrim değişti açıkçası. Çünkü burada daha iyi işler yapabileceğime inandım. Zaman zaman sakatlıklar yaşamasaydım şimdiden belki burada da gol krallığı yaşamıştım. Ama sanırım bunu gerçekleştireceğim yer Kayserispor olacak. Rusya’dan sonra yeniden gol krallığı yaşamak istiyorum. Bu, önümüzdeki sezon zor gibi geçecek görünse de bence mümkün” dedi.

‘En iyisi Nakoulma’

“Süper Lig’de gördüğün en iyi hücumcu Prejuce Nakoulma. O gerçekten çok farklı bir oyuncu. Sahada her an skora etkisini gösterebilecek yetenekte. Bunu da nasıl ve nerede ullanacağını gayet iyi biliyor. Kayserispor’a onun da gelmesine çok ama çok sevindim. Mersin’de birlikte oynarken hem keyif alıyor hem de skora katkı sağlıyorduk.”

‘Stoperler çok sert’
“Türkiye’de stoperler çok sert ve agresif. Beni en çok zorlayan bir oyuncu söylemek gerekirse tüm stoperleri saymam gerekecek. Çünkü ligde gerçekten kaliteli ve sert bir defansif anlayış var. Bu her ne kadar biz forvetlerin işlerini zorlaştırsa da gol atmak için bir yol bulmak zorundayız. Kayserispor geçen sezon hücum hattında skor üretmek adına bazı sıkıntılar yaşamış. Bunu çözmem için beni transfer ettiler ve ben de kendime fazlasıya güveniyorum. “

‘Karcemarskas çok farklı’

“Beni en çok zorlayan kaleciyi söylemek ise fazla zor değil. Bu konuda fikrim net. Gaziantepspor’un kalecisi Karcemarskas. Ona gol atmak gerçekten zordu. Kalede adeta büyüyor. Şimdi de Osmanlıspor’a gitmiş. Sanırım forvetlerin işi bu sezon biraz daha zor olacak!” (Gülüyor)

‘Hemen anlaştım’

“Kayserispor’la anlaşmam çok da uzun sürmedi. Çünkü nasıl bir kulüp olduğu hakkında az çok bilgi sahibiydim. Ama tesisleri gezdiğimde, kulübün yapısını biraz daha yakından tanıdığımda ne kadar doğru bir tercih yaptığımı çok net bir şekilde anladım. Böyle iyi yönetilen kulüplerin daha iyi hedeflere oynaması gerekiyor. Ben ve Nakoulma da bunu başarabilmek için elimizden geleni yapacağız.”




Haberin Devamı
YORUM YAZ