MENÜ

Güreşte kardeş dayanışması

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek Cenk İldem’in hazırlık çalışmalarına kendisi gibi milli güreşçi olan kardeşi Kansu İldem de destek veriyor.

Güreşte kardeş dayanışması

Rio Olimpiyat Oyunları’nda grekoromen stil 98 kiloda mücadele edecek Cenk İldem, hazırlıklarını sürdürürken, minderde beraber ter döktüğü kardeşi Kansu İldem’den büyük destek görüyor.

Kendisi de milli güreşçi olan ancak Rio Olimpiyat Oyunları için kota alamayan Kansu, ağabeyi Cenk’in Rio’dan altın madalya ile dönmesi için ona antrenman yaptırıyor.

Cenk İldem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık çalışmalarının istediği gibi gittiğini söyledi.

Kardeşi ile yaklaşık 5 yıldır milli takım mayosunu giydiklerini kaydeden Cenk, "Kardeşim hazırlık çalışmalarında her zaman yanımda. O da A Milli Takım’da 84 kiloda mücadele ediyor ancak Rio Olimpiyatları’na kota alamadı.

İnşallah 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 2 kardeş olimpiyatlara gideriz. Temennimiz o." diye konuştu.

Cenk İldem, moral ve motivasyonunun en üst seviye olduğunu da dile getirerek, "Olimpiyat için inancımız tam. Rio’da madalya almak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Ağabeyimin madalya alacağına inanıyorum"

Kansu İldem ise ağabeyi ile çalışmanın çok keyifli olduğunu anlatarak, "Ağabeyimin madalya alacağına inanıyorum. Bu hem ailesi hem de Türk halkı için güzel bir armağan olacak." şeklinde görüş belirtti. Hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu vurgulayan Kansu İldem, şunları kaydetti:

"İnşallah orada ağabeyimle yarışarak altın madalyayı alırız. Böylelikle bir ilki de gerçekleştirmiş oluruz. Ben de ağabeyimin izinden gidiyorum. Hedefim bütün sporcuların olduğu gibi Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında madalya almak. Kısmet olursa altın madalya kazanmak. Bu yolda ağabeyimle çalışıyoruz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ