MENÜ

Süper Lig kan ağlıyor

Futbolu çok seven bir ülkeyiz ancak iş statta maç izlemeye geldiğinde sınıfta kalmayı sürdürüyoruz. Geçen yıl Almanlar 43 bin 193 ortalama ile rekor kırarken, Spor Toto Süper Lig 8 bin 427 ile bu rakamın yanına dahi yaklaşamadı.

Süper Lig kan ağlıyor

Avrupa’daki stadyumların kapasitesini inceleyen KPMG bu kez de futbol maçlarına gösterilen ilgiyi analiz etti. En fazla seyircili lig sıralamasında 43 bin 193 ortalamayla Bundesliga zirvenin sahibi olurken, İngiltere Premier Ligiortalama 36 bin 452 kişiyle ikinci sırayı elde etti. Almanya ile İngiltere’nin gerisinde kalan İLa Liga’nın maç başına seyirci ortalaması ise 29 bin 168 ile 3. sırada yer alabildi. İtalya Serie A’nın 22 bin 644 seyirciyle 4., Fransa Ligue 1’in de 20 bin 894 ortalamayla 5. sırayı elde ettiği araştırmada Süper Lig ise adeta yokları oynadı.

2 yılda büyük düşüş

Türkiye Süper Ligi’nde maçlar ortalama 8 bin 427 kişi önünde oynandı. Fenerbahçe’nin maçlarını ortalama 28 bin 857 kişi takip ederken, Galatasaray 19 bin 466 seyirci topladı. Yeni stadı Vodafone Arena’ya son üç iç saha maçında kavuşan Beşiktaş ise ortalama 18 bin 758 taraftarının desteğiyle maçlara çıktı.

Kötünün iyisi Fenerbahçe

Stadyumların doluluk oranlarında Süper Lig alt sıralarda kaldı. Mabedinin yarısından fazlasını dolduran tek kulüp, yüzde 57.1’le Fenerbahçe. Ligde stadyumunu doldurma ortalaması yüzde 28.4’te kaldı, 9 takım ise yüzde 30 ortalamaya bile ulaşamadı. Yapılan araştırmada stadyumların genellikle takımların performansına ve ligdeki konumuna göre dolduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca Türkiye’de bir çok yeni stadyumun da yakın zamanda kapılarını açacağı düşünüldüğünde, önümüzdeki yıllarda taraftar sayısında artış bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ