MENÜ

Sercan Yıldırım: Hedefim Çin veya Katar

Bursa’da küllerinden doğmaya hazırlanan Sercan Yıldırım yeni hedefini Avusturya kampında FANATİK’e açıkladı:

Sercan Yıldırım: Hedefim Çin veya Katar

Röportaj: Tunç Kayacı - Ömer Necati Albayrak - Gökay Akın

Sercan Yıldırım
... Bursaspor şampiyon olurken en çok konuşulan isimdi. Manchester United başta olmak üzere birçok Avrupa deviyle adı geçti, transferi geç de olsa Galatasaray’a gerçekleşti. Ama onun grafiği beklenenin aksine hep aşağı gitti. PTT 1. Lig’e kadar indi. Bir büyük yetenek daha kayboluyor derken o pes etmedi ve Balıkesir performansıyla ben daha bitmedim dedi. Bursa’ya döndü, Serdar Aziz transferiyle bonservis sorunu da çözüldü. Şimdi elinde kalem, kendi yazacağı tertemiz bir sayfa onu bekliyor. Yeni hedefler için yola koyulan Sercan’ı, takımının Avusturya kampında dinledik. İşte söyledikleri:

'Menajerlere dikkat'

“Çok özeleştiri yaptım. Hep iyi olmak istiyor insan ama düşüş de yaşayabiliyor. Transfer tercihleri, özel hayat, profesyonellik... Bu konuların hepsinde hatalarım oldu. Önemli olan en çabuk şekilde geri dönmek. Ben bunu başardım. Tekrardan Bursaspor’a geri döndüm. Diğer senelerdeki hatalarımı tekrarlamamak için uğraşıyorum. Bir sürü menacerler peşinde koştuğu için yıldız adaylarının sadece bir kişiye inanması lazım. Çünkü oyuncuların kafalarını çok çabuk çeliyorlar. Şimdi genç oyunculara bunları hep anlatıyorum. Gereken dersleri veriyorum.”

'Serdar sayesinde'

Serdar Aziz’le transferle alakalı konuşmadık. Benim yaşadıklarımı ve oranın nasıl bir yer olduğunun farkında. Bunu bilerek gitti Galatasaray’a. Gönül isterdi ki burada kalsın ancak ben onun Galatasaray’da başarılı olacağına inanıyorum. Ben Galatasaray’dayken güçlü gitmemiştim oraya. Bunun sıkıntısını yaşadım orada. Serdar daha güçlü gitti. Benim de burayla işim çözüldü onun gitmesiyle.”

'3 büyüklere gitmem'

“Her maç kazandığımızda kulübün kasasına para girecek. Serdar çok istendi. İyi bir paraya gitti. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek gerek. Geçmişte yanlış transferlerin sıkıntısını kulüp olara çok çektik. Şimdi hepimiz maddi fedakarlık yapıyoruz. Ben zamanında da yaptım bunu. Şimdi de yapıyorum. Tabii ki de para önemli ama artık paraya değil kariyere önem veriyorum. Maddi anlamda kulübümüzün sıkıntısı varsa ileride bunu gidermek istiyorum. İstanbul takımlarından bahsetmiyorum. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum. Yeni moda Çin veya Katar. Burada yeniden kendimi ispat edip, kulübüme iyi para kazandırarak gitmek isterim. Taraftarlarla aram kötü olmayacak şekilde giderim. Çünkü hayalim Bursaspor’da hocalık yapmak. Bunu gerçekleştireceğim inşallah. Müthiş bir sezon yaşarsın, bu olur.”

‘Şampiyon kadrodan iyiyiz’

Balıkesirspor’a kiralık olarak gitmem benim için kırılma noktası oldu. Ama asıl geri dönüşü Bursa’da Hamza hocayla yaşamak istiyorum. Gerçekten kafaya oynayan bir Bursaspor yarattığımız zaman, yeniden ilk 5 hedefi koyabildiğimiz zaman benim açımdan daha güzel olacak. Ben burada şampiyonluklar yaşamak, kupalar kaldırmak istiyorum. Bunların hiçbiri imkansız değil. Reel bakarsak duruma; şampiyon olduğumuz senenin sezon başına gidelim. Tek tek oyunculara bakıldığında Hüseyin Cimşir, Mustafa Keçeli, Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan, Ozan İpek, Volkan Şen, Turgay Bahadır ve ben... Hepimiz en iyi sezonlarımızı yaşadık. Şimdi ise Bilal, Batalla, Serdar, Sivok, Emre, Necid gibi oyuncular var. Yani aslında potansiyelimiz daha büyük denebilir.”

‘İzlanda’da uçardım’

EURO 2016’da tribündeydim. Sahada olmak isterdim. Enerjimi bile yollamaya çalıştım onlarla. Çok heyecanlılardı. Hırvatistan maçındaydım. Üzüntüsünü de yaşamak isterdim o takımın. İzlanda inanılmaz derecede sempatimi kazandı. O takımda olsam uçardım dedim izlerken. Onları izlerken zevk aldım gerçekten.”

‘Arkadaşını tanımak için asist yap’

“Bu sezon en az 10 golü geçmek isterim. Ama artık asistten daha fazla zevk alıyorum. Asistin keyfi başka. Hatta asist yağtığında arkadaşını bile tanıyorsun. Bakıyorsun gol attığında sana mı koşuyor, yoksa direkt tribüne mi oynuyor diye!”

‘Evlenmek istiyorum’

“Evlenmeyi düşünüyorum ama uygun kişiyi bulamıyorum. Şu an aday yok ama uygun kişi olursa bir dahaki yaza evli girmek istiyorum açıkçası.”

'Piyano öğreniyorum'

“Hocadan önce başkanlara gelmeliyiz. Genç oyunculara paradan önce onu nasıl kullanacağını öğretmeliyiz. Aile çok önemli. Çünkü bir anda büyük para gördüler mi şaşırabiliyorlar. İlk kazanılan parayla direkt arsa almak yerine kendine yatırım yapmalı futbolcu. Ben bu saatten sonra öyle yapıyorum. Hala daha kendime yatırım yapıyorum. Kendimi ne kadar dolu hissedersem o kadar iyi. Gidiyorum enstrüman öğreniyorum. Piyano öğreniyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ