MENÜ

Kadın basketbolcular madalyaya inanıyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Şebnem Kimyacıoğlu, Bahar Çağlar ve Ayşe Cora, ay-yıldızlı ekibin mücadele edeceği 2016 Rio Olimpiyatları’nda madalya kazanacağına inandıklarını söyledi.

Kadın basketbolcular madalyaya inanıyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncuları Şebnem Kimyacıoğlu, Bahar Çağlar ve Ayşe Cora, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ndan madalyayla döneceklerine inandıklarını söyledi.

Ay-yıldızlı basketbolcular, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Rio Olimpiyatları, hazırlık süreci ve gruptaki rakipleri hakkında değerlendirmede bulundu.

A Milli Takım’ın deneyimli oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu olimpiyatlarda ilk kez mücadele edeceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Hazırlık açısından çok iyi çalıştığımız bir dönem oldu. Keşke şunu da yapsaydık diyebileceğimiz bir pişmanlık yaşamadık. Gruptan iyi sonuçlarla çıkıp madalya hedefimizi yükseltmek istiyoruz. Ay-yıldızlı formayı giyip Türkiye’yi sporun dünyadaki en üst organizasyonunda temsil edecek olmak çok büyük bir gurur" diye konuştu. Rio’daki ilk iki maçın Fransa ve Avustralya ile olacağını ifade eden Kimyacıoğlu, "Fransa ve Avustralya bizim gruptaki en sert takımlar olabilir. Alışma süreci olmadan turnuvaya hemen başlayacağız. İlk saniyeden hazır olup bizim de sert bir oyunla karşılık vermemiz lazım. Psikolojik olarak da iyi hissediyoruz ve hazırız. Artık her şeyi sahaya yansıtmak kaldı. İnşallah onu da başaracağız" görüşlerini aktardı.

Bahar: "Hedefimiz, olimpiyatların sonuna kadar kalabilmek"

Ay-yıldızlı ekibin pota altındaki önemli kozlarından Bahar Çağlar, olimpiyatlarda sonuna kadar kalmayı hedeflediklerini söyledi. Olimpiyatlardaki her maçın ayrı önem taşıdığını ve takımların çok güçlü olduğunu aktaran Bahar, "Hedefimiz, turnuvanın sonuna kadar kalabilmek ve bunu başarabilecek güçteyiz. Olimpiyata katılan her takımın güçlü olduğunu biliyoruz. Her spor branşı açısından en üst seviye orası" ifadelerini kullandı. Deneyimli basketbolcu, olimpiyatların çok büyük bir hedef ve büyük bir heyecan olduğunu kaydederek, "İlk hedefimiz gruptan çıkabilmek. Hedeflerimiz doğrultusunda sıkı bir şekilde çalışıyoruz. İdmanların ağır olması gerekiyor çünkü olimpiyatlara hazırlık süreci çok uzun. Kendimizi bu tempoya ve bu sertliğe hazırlamamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Ayşe: "Yüreğimizi ortaya koyarak ülkemizi temsil edeceğiz"

Milli basketbolculardan Ayşe Çora da Rio’da yüreklerini ortaya koyarak, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini aktardı. Antrenmanlarda eksikleri görme fırsatı bulduklarını ve iyi hazırlandıklarını vurgulayan Ayşe, "Bizim öncelikli hedefimiz yüreğimizi ortaya koyup onurlu bir şekilde ülkemizi temsil etmek. Sporda kazanmakta var kaybetmekte. Önemli olan mücadele edip onurlu bir şekilde oynamak. Türkiye her zaman her branşta yüreği ile oynayan bir ülkedir. Bizde bunun için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. Genç basketbolcu, olimpiyat kadrosunun 12 kişiye düşeceğinin hatırlatılması üzerine, kadrodan çıkarılması durumunda çok üzüleceğini belirterek, "Kadrodan çıkarılırsam çok üzülürüm ama ülkem ve arkadaşlarımı desteklemeyerek, onlar için dua ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ