MENÜ

Hakan Kutlu: Kayseri bu yükü kaldıracak!

‘Banko düşer’ denilen Kayserispor’u mucizevi bir şekilde ligde tutan Hakan Kutlu, yeni sezon öncesi de son derece iddialı. Avusturya kampında FANATİK ekibine konuşan genç hoca, “Ligde kalmak şampiyonluk kadar değerliydi. Şimdi ise Kayserispor’un geleceğini inşaa ediyoruz. Daha güçlü geliyoruz” dedi.

Hakan Kutlu: Kayseri bu yükü kaldıracak!

Ankaragücü’nü Süper Lig’de 8. yaptı, kimse konuşmadı. Mersin’i Süper Lig’e taşıdı, Antep’e para harcatmadan taş gibi takım kurdu. Bu süreçte Emre Taşdemir, Kaan Kanak, Gökhan Akkan gibi futbolcuların, verdiği şanslarla önünü açtı. Kayserispor’da ise tek kelimeyle bir mucizeye imza attı. Herkesin düştü gözüyle baktığı Sarı-Kırmızılılar’ı ligde tutan Hakan Kutlu şimdi ise kulübü adeta yeniden yapılandırıyor. Avusturya kampına 18 oyuncuyla gelen genç hoca, bakın yeni sezon hakkında neler düşünüyor...

‘Emre Taşdemir’i biz çıkardık’

“Ankaragücü’nde Süper Lig’de 8. olmuştuk. Son 15 yılın en büyük başarılarından biriydi bu. Ama bu performansımız atlandı. Emre Taşdemir, Kaan Kanak, Gökhan Akkan, Birol, Bilal hepsi şu an adından söz ettiren oyuncular. Emre Taşdemir’i 16 yaşında oynattık. Şu anda Ufuk, Kubilay, Erkam, Furkan hem Türk futboluna hem de Kayserispor’a hizmet edecekler. Alt liglere yeteri kadar değer verilmiyor. Bu çocuklar neden Süper Lig’de olmasınlar ki.”

‘Puan almasak düşerdik’

“Kayseri’de son 10 maç göreve geldik. Kalan maç programına baktığımızda çok zor bir fikstürdü. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Akhisar, Sivas ve Eskişehir gibi zorlu rakiplere karşı oynadık. Yalnızca 3 büyüklere yenildik ve oynadığımız diğer tüm maçlardan puan aldık. Akhisar maçında aldığımız 1 puan çok kritikti. Puan alamasaydık düşerdik. Kasımpaşa’yı deplasmanda yenmek çok önemliydi. Kamuoyunun küme düşmüş gözüyle baktığı bir takımla ligde kaldık. Birlikteliğin eseriydi bu.”

‘Yeni transferlere güveniyorum’

“Derley çok pahalıydı, bu sezon için alamadık. 8 kiralık oyuncu gitti. Özellikle kiralık oyunculardan bu gibi dönemlerde fayda alınmaz ama sağolsunlar bize çok katkı sağladılar. Sinan Bakış’la devam etmek isterdik. 4 yıldır buradaydı, bizimle çıkış yakaladı. Çok ısrar etmemize rağmen tercihi Bursa oldu. Biseswar, Simic, Oğulcan, Cem Can gitti. Nakoulma ve Welliton’un iki yıldır sergiledikleri performans çok iyiydi. Mersin’in küme düşmesi kadro kalitesiyle ilgili değildi. Bu oyuncuların bireysel performansları herkesin malumuydu. Muammer de milli takıma kadar yükseldi. Bu 3 oyuncuya da fazlasıyla güveniyorum.”

‘Hedef ilk 10’

“Süper Lig her zaman zor oluyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın durumunu kestiremeyiz. Beşiktaş geçen sene diğer takımların çok üzerinde bir futbol oynadı. Trabzon için bir geçiş yılı olacak. Konyaspor, Başakşehir, Osmanlı istikrarını koruyabilir. Yukarılara oynarlar. Biz de inşallah ilk 10 içerisinde olacağız. İlk 10 içinde bitirmek hedef. Ama bununla da beraber uzun yıllar Kayserispor’a hizmet edebilecek bir takımın da temellerini atmaya çalışıyoruz. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.”

‘Motive olursak...’

“Bir gerçek var ki, turnuvaya gitmek şans da olsa bir başarıydı. Ama şampiyonada beklentilerin çok altında kaldık. Sonuçlardan öte çok kötü futbol oynadık. Milli takımda iyi bir potansiyelimiz var. Ben, Türk futbolcularına her zaman güveniyorum. Eğer doğru bir şekilde motive olabilirsek Dünya Kupası’nda çok başarılı olabiliriz.”

‘3 günde bıraktık çünkü’

“Mersin bizim için özel bir kulüp. Şehir ve taraftarlarla bağımız farklı. Süper Lig’e çıktık. Sıkıntılı bir dönemde yeniden göreve çağırdılar. Ama çok akıl kârı değildi. Eski başkanın açıklamasından dolayı 3 gün sonra bıraktık. 5 hafta sonra Kayseri’de göreve başladık. Mersin’in düşmesine çok üzüldüm. Ben ‘ligde tutardık’ diyordum, başarılı olurduk ama Kayseri’ye nasipmiş.”

Bilic başarı diledi

Beşiktaş’ın eski hocası olan Slaven Bilic, West Ham United ile Kayserispor’un kaldığı otelde kamp yaptı. Başarılı teknik adam, meslektaşına yeni sezonda başarılar dilerken, Süper Lig’i yakından takip ettiğini söyledi.

İnciler

- 18 futbolcuyla buraya geldik. Bana göre alt liglerden ileriki yıllarda adından fazlasıyla söz ettirecek transferler yaptık. Patlamadan dolayı gelemeyen 2-3 oyuncumuz oldu. En az 4 oyuncu gelecek. Transferi kampta bitirip Türkiye’ye döneceğiz.
- Ankaragücü bir gün mutlaka dönecek. Geçen sene iyi takım kurmuşlardı, bu sene yine öyle. Ankaragücü’nün yeri Süper Lig’dir, bir an önce dönmesi gerek. Onlara başarılar diliyorum.
- Avrupa Şampiyonası’nda bir 3-5-2 akımı başladı. Ancak ben eskiye dönmek istemiyorum. Yine 4’lü savunma ile devam edeceğiz. 4-3-3 oynayacağız. Bu sistem üzerine çalışıyoruz.
- Kayseri çok güzel bir şehir. Tesisimiz Türkiye’nin en iyilerinden olacak. Stat çok güzel. Taraftar biz geldiğimizde çok azdı. Son maçlara doğru iyi sonuçlar taraftarı da çekti. Demek ki iyi oynarsak, başarılı sonuçlar alırsak gelecekler.
- İlk 7 haftada, geçen seneyi ilk 7’de bitiren takımlarla oynayacağız. Bu zorlu fikstürü avantaja çevirirsek ikinci yarıya çok rahat gireriz ve hedeflerimizi daha da yularılara koyabiliriz.

ÖMER NECATİ ALBAYRAK - TUNÇ KAYACI - GÖKAY AKIN - M.ALİ SABUNCU

Haberin Devamı
YORUM YAZ