MENÜ

Zeus'a meydan okuyan adam

Birleşik Amerikalı gökyüzü sörfçüsü SeanMacCormac, bir çok insanın cesaret edemeyeceği ve deneseler de başarılı olamayacağı bir gösteriye imza attı. RedBull sporcusu MacCormac,  Florida’nın elektrik yüklü fırtına bulutlarının arasında adeta göklerin ve şimşeklerin tanrısı Zeus’a meydan okudu ve gökyüzü sörfü yaptı.

Zeus'a meydan okuyan adam

Florida’nın Palm sahillerinin yakınındaki Okeechobee Gölü’nü üzerinde başlayan fırtına belirtileri, gökyüzü sörfçüsü SeanMacCormac’ı inanması güç gösterisi için harekete geçirdi. Florida’nı elektrik yüklü fırtına bulutlarının arasına dalmayı kafasına koyan SeanMacCormac, bu fırsatı kaçırmadı ve 10.000 feet yüksekliğe çıkmaya karar verdi.

Eşi benzeri olmayan bir gökyüzü dalışı için istediği noktayı bulan MacCormac, kendini bulutların arasına bıraktı. Etrafı fırtına bulutlarıyla sarılan MacCormac, gösterisini olağan akışında sergilemeyi başarırken, izleyenlere de adrenalin dolu dakikalar yaşattı.

Fırtınanın arasına korkusuzca atlayan MacCormac, “Uçak sallanmaya başladığında ve şimşekler etrafımızda çakarken, içgüdüsel olarak kendi kendime atlamamalıyım diyordum. Atlayışım sırasındaRedBullAir Force ekibi de bana destek verdi ve her saniyeyi ölümsüzleştirdi” dedi.

*Zeus: Göklerin, şimşeklerin ve gök gürültülerinin tanrısıdır.


Haberin Devamı
YORUM YAZ