MENÜ

Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde zorlu rakipler bekliyor!

Monaco karşısında avantaj elde eden Fenerbahçe'yi play-off'ta çok daha zorlu rakipler bekliyor.

Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde zorlu rakipler bekliyor!

Sarı-Lacivertliler, 3. ön eleme turunda muhtemel rakipler arasından en güçlüsüyle, Monaco ile eşleşmişti. İlk maçı 2-1 kazanarak avantaj elde eden Fenerbahçe’yi Play-Off’ta çok daha dişli takımlar bekliyor.

Kanarya, Guardiola’nın Manchester City’si, Portekiz devi Porto ya da geçen sene elendiği Shakhtar ile karşılaşabilir. Ancak ufak bir ihtimal de olsa Fenerbahçe’nin seri başı olma şansı da bulunuyor.

Fenerbahçeli taraftarlar yıllardır takımlarının kura şanssızlığından yakınıyor. Bunda son derece de haklılar. Geçmiş yıllarda Arsenal, Shakhtar Donetsk gibi takımlarla kozlarını paylaşan Sarı-Lacivertliler için bu sezon da durum farklı olmadı. Young Boys, Steaua, PAOK ve Rostov gibi takımlar dururken, Kanarya’nın rakibi Monaco oldu. Pereira’nın öğrencileri önceki gün oynanan ilk maçı 2-1 kazanarak Play-off için avantaj elde etti. Ancak bu turda Fenerbahçe’yi çok da dişli rakipler bekliyor.

Kötünün iyisi Ajax

Kura çekiminde takımlar UEFA puanına göre sıralanıyor. Şu anda seri başı olamayan Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri arasında birbirinden güçlü takımlar var.

Guardiola’nın başına geçtiği, Arap sermayesinin desteğiyle transferde para saçan Manchester City, Portekiz’in köklü kulübü Porto, geçtiğimiz sezon temsilcimizi eleyen Ukrayna takımı Shakhtar, son yıllarda yükselişe geçen İspanyol Villarreal ve Hollanda futbolunun en başarılı ekibi Ajax (Muhtemel rakipler arasında en güçsüzü olarak görülüyor)... Ancak daha 3. tur maçları bitmediği için bu eşleşme değişebilir. Hatta Fenerbahçe seri başı bile olabilir.

Sıralama değişebilir

Sarı-Lacivertliler’in kurada daha güçsüz takımlarla eşleşme ihtimali, az da olsa bulunuyor. Bunun için şu anda seri başında olan Shakhtar ve Ajax’ın yanı sıra puanı Fenerbahçe’den daha yüksek olan Anderlecht’in aynı anda havlu atması gerek.

Ajax, sahasında PAOK ile 1-1 berabere kalarak şansını zora soktu, Andedlecht ise Rostov deplasmanından 2-2 ile ayrıldı. Ancak Shakhtar’ın Young Boys’u 2-0 yenerek büyük avantaj elde etmesi nedeniyle temsilcimizin seribaşı olması zor. Çünkü sadece Ajax ve Anderlecht elenirse, İtalyan devi Roma ile Alman ekibi Mönchengladbach, seribaşına yükselecek. Bu durumda bu iki ekip, muhtemel rakiplerimiz arasına girecek.

Pep’li City favoriler arasında

İngiliz ekibi Manchester City, geçtiğimiz sezonu 4. sırada bitirmişti. Turnuvaya Play-off turundan dahil olan Mavi-Beyazlılar, 99.256 UEFA puanıyla seri başı listesinin zirvesinde yer alıyor. Yeni sezonda dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında gösterilen Pep Guardiola’nın çalıştıracağı İngiliz ekibi, daha şimdiden favoriler arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ