MENÜ

Bülent Eken son yolculuğuna uğurlandı

25 Temmuz'da hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane oyuncusu Bülent Eken için Türk Telekom Arena'da tören düzenlendi.

Bülent Eken son yolculuğuna uğurlandı

25 Temmuz'da hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane oyuncusu Bülent Eken için Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da bir tören düzenlendi. Eken son kez omuzlara alındı...

93 yaşında hayata veda eden Bülent Eken için düzenlenen törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Galatasaray Camiası'nın önde gelen isimleri katıldı...

1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende açılış konuşmasını Bülent Eken'in oğlu Mert Eken yaptı. Mert Eken duygusal konuşmasında ezeli rakip, ebedi dost kulüplerin "Bülent Eken Dostluk Turnuvası" gerçekleştirilmesini önerdi. Mert Eken, öneride kupa yerine baklava verilmesini de dile getirdi.

Hem saha içi hem de saha dışı arkadaşlarından Candemir Berkman ise 70 yıllık arkadaşlıklarını anlattığı konuşmasında, "Mükemmel bir insanı saygıyla selamlıyorum" dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, "Bülent ağabey çok sevdiğim, çok değer verdiğim isimdi. Bülent ağabey ve Reha ağabey sayesinde Galatasaraylı oldum. Oğlu da benim can arkadaşım. Bir dostu, sevilen bir kişinin kaybetmenin ne olduğunu bugün bir kez daha gördüm" diye konuştu.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise düşüncelerini, "Bülent ağabey devamlı Divan Kurulu üyelerimizden biriydi. Lefter'in cenazesine birlikte gitmiştik. Kadıköy'de Bülent ağabeye özel bir ilgi göstermişlerdi. Çünkü rakip sahada da saygı gören bir isimdi" sözleriyle aktardı.

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek de Bülent Eken için yaptığı duygusal konuşmada, Eken'in kariyerinden, hayatından kesitler sundu. Özbek'in konuşması şöyleydi:

"Ölümsüz kurucumuz, ilk başkanımız rahmetli Ali Sami Yen’in adını taşıyan bu yüce çatının altında büyük sevinçler; güzel günler yaşadık. İnanıyorum ki sonsuza kadar da yaşamaya devam edeceğiz. Ancak mutluluklar gibi hüzünler de hayatın doğal bir parçası. Camiaları büyük kılan, sevinçleri paylaşabildiği zor günleri de omuzlayabilmesidir. Galatasaray’ın mayası bu birlikten, beraberlikten, dayanışmadan ve kardeşlikten oluşmaktadır. Bu, bizi biz yapan en önemli özelliğimizdir. Biliyorsunuz; çok kısa bir süre önce kaptanımız, aslanımız Turgay Şeren’i ebediyete uğurlamak üzere yine burada, yine hep beraberdik. Bugün bir başka büyük Galatasaraylıyı, bir başka efsanemizi, önemli değerlerimizden iftihar ettiğimiz Bülent Eken’i son yolculuğuna uğurlamak için buradayız.

Bülent Ağabey, gerçek bir Cumhuriyet Çocuğuydu. 26 Ekim 1923'te, yani Cumhuriyetin ilanından 3 gün önce Mersin'de dünyaya gelmişti. Aileden Galatasaraylıydı Bülent Ağabey. Işık Lisesi’nde okumuştu ama babası ve abisi Galatasaray Lisesi mezunuydu. Galatasaray kardeşliğinin simgesiydi Bülent ağabey. Kardeşi Reha Eken ile birlikte uzun yıllar sarı-kırmızılı formayla top koşturdu. Her zaman genç kaldı. Son zamanlarında tanıma fırsatı buldum. 11 yaşında 4. sınıf öğrencisiyken kardeşi Reha Eken ile birlikte futbolla tanıştı. 15 yaşındayken Galatasaray formasını giydi. Bu durum oni Galatasaray'da oynayan genç isimlerden biri oldu. 1940 senesinde A takımla ilk maçına çıktı.

Spor kabiliyetini tartışmaya gerek yok. Savunmanın kalesi, adeta defansa örülmüş bir duvar gibiydi. Futbolunun sert, hırçın, mert ve beyefendi futbolcularından biriydi. İlklerin adamıydı, sarı-kırmızılı forma sonrası yurt dışına çıkan ilk isim oldu. Jokerdi, her mevkide forma giydi. Sağ açık, santrfor, sol açık oynadı. Hatta berabere biten bir Fenerbahçe derbisinde kaleye dahi geçti. Az bir süre değil, 83 dakika. Vefâkardı, Nantes'la anlaştığı günlerde önce Abdi İpekçi sonra Gündüz Kılıç'ın sözünü dinledi. "Sana ihtiyacımız var" dediklerinde tek kuruş ücret istemeden Galatasaray'a imza attı.

İlginç bir de anısı var, onu anlatmak istiyorum. İtalya'da Salernitana'ya transfer olduğunda o dönem Beşiktaş'ın simgesi Şükrü Gülesin Palermo'daydı.

Şükrü Gülesin, tüm Palermolu futbolcuları toplayıp Bülent Eken'i izlemeye götürünce Palermo yönetimi dayanamadı. Bülent Eken'i de Palermo'ya transfer etti. Bülent Eken de ilerleyen yıllarda Şükrü Gülesin'e Galatasaray forması giydirdi.

Bülent Ağabey hayatının her anını Galatasaray ile yaşadı. Yüreği hep sarı kırmızı renkler için çarptı. Divan Kurullarında hafızamızda tazedir; en önde oturur, dikkatle izler. Her seferinde yanıma gelir, doğru yaptığımı tam bir Galatasaraylı duruşuyla bana anlatırdı. Her seferinde söylediklerinden feyz aldım. Hatta kulübümüzün 110’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri sırasında, en kıdemli üyemiz olarak yaş kütüğüne plaketi kendisiyle birlikte çakmak nasip olmuştu.

Böylesine önemli bir Galatasaraylıyla, yaşayan bir efsaneyle yan yana olmaktan, bu anı yaşamaktan şahsım adına büyük bir onur duydum. O bana şunları söylemişti: 'Hep hayal ettim, ben de bir gün bu kütüğe plaket çakabilir miyim?' demişti. Galatasaray önce hayal etmektir. Sonra da bu hayalleri gerçekleştirmektir. Bunu bize bir kez daha hatırlatan Bülent Eken’e huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Allahtan kendisine rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Güzel ailesine de vefatı dolayısıyla büyük sabırlar diliyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ