MENÜ

Astana 1-1 Celtic

Kazak ekibi Astana’nın evinde bileği bükülmüyor. Geçen yıl Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray da dahil bütün devlere kök söktüren 15 milyon Euro’luk ekip, Celtic’e de boyun eğmeyerek sahasında yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Astana 1-1 Celtic

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi arenasında ilk kez boy gösteren ve temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı grupta sahasında Benfica ve Atletico Madrid gibi dev takımlara rağmen yenilmeden tamamlayan Kazakistan ekibi Astana, yeni sezona da mükemmel bir start verdi.

Devler Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında İskoç devi Celtic’i konuk eden Kazak temsilcisi, baştan sona üstün götürdüğü maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak iç sahadaki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Celtic’e futbol dersi

19. dakikada Roger Canas’ın attığı golle 1-0 öne geçen Astana, 78’de Griffiths’in golüne engel olamayarak tur için önemli bir avantaj yitirse de Celtic karşısında ortaya koyduğu futbol alkış aldı. Avrupa’da en son Ağustos 2014’te Villareal’e mağlup olan ve ardından oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmeyen Astana, bu sezon da 2. ön eleme turunda Litvanya ekibi Zalgiris’i saf dışı bırakarak Celtic’e rakip olmuştu.

FIFA sıralamasında 96. sırada yer alan 15 milyon Euro’luk ekibin tur atlayabilmesi için İskoçya deplasmanından galibiyet ya da 2 gollü beraberlikle ayrılması gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ